Imi place vara, imi place soarele si mai ales imi place marea, toate acestea ma duc cu gandul la vacanta, la relaxare si la timpul petrecut nefacand nimic :), ci doar incarcandu-mi bateriile si bucurandu-ma de mine si de cei dragi.

Soarele este foarte benefic nu numai pentru organismul nostru dar mai ales pentru psihicul nostru. Starea de bine pe care o avem cand iesim din casa si este o zi insorita nu se compara cu momentul cand ploua si bate vantul.

Intotdeauna am acordat o atentie deosebita pielii mele, cu atat mai mult cand ea este expusa la soare, chiar si pentru perioade scurte de timp. Am grija si ma feresc de expunerea la orele de varf, cand radiatiile sunt puternice. Acesta este motivul pentru care, cand sunt in vacanta, fac un efort si ma trezesc dimineata pentru a merge la plaja, pentru ca imi doresc o piele bronzata dar sanatoasa. Evit pe cat posibil sa ma expun intre orele 11.30 si 17, prefer sa ma bronzez incet si sigur decat rapid si nociv.

Expunerea la soare haotica, fara a respecta orele potrivite, fara a folosi o crema cu un factor de protectie potrivit pielii tale, fara a intelege ca un ulei de plaja nu te va proteja niciodata ci din contra, fara a intelege ca trebuie sa avem grija de pielea noastra tot timpul, ca ea trebuie hidratata atat din exterior cat si din interior, toate acestea vor avea un efect dezastruos asupra pielii. Crema de protectie, se aplica cu aproximativ 30 minute inainte de expunere si se reaplica de fiecare data dupa ce pielea a intrat in contact cu apa marii, a piscinei sau a dusului, atata timp cat continuam sa ramanem la plaja.

De multe ori, pacientii ajung la medic cu depigmentari severe, cu traume ale pielii si deja foarte frecvent in ultimii ani, cu diverse forme de cancer ale pielii. Impactul negativ al unei expuneri necontrolate la soare, poate fi redus sau evitat in momentul in care se respecta niste reguli de protectie simple si de baza.

Imi sfatuiesc mereu pacientii ca dupa interventiile pe care le au, fie ca vorbim de injectari cu acid hialuronic/toxina botulinica sau interventii chirurgicale, sa foloseasca creme cu factor de protectie ridicat si sa evite pe cat posibil expunerea la soare in perioada imediata, pielea fiind foarte sensibila. Nu este recomandata expunerea la soare post operatorie nici dupa interventiile chirurgicale mai complexe, gen: liposuctie, mamoplastie, mamoreductie etc…

Aveti grija de voi, bucurati-va de soare urmand cateva reguli de baza, bucurati-va de un bronz sanatos si nu incercati sa ” luati tot soarele ” in cateva ore de plaja 🙂

Frumusetea vine din interior, din starea de bine pe care o ai atunci cand tu … esti bine cu tine…