A avea un stil de viata echilibrat a inceput sa fie vazut ca un trend pe care multi oameni il transforma insa intr-o prioritate. Fac sport regulat, mananca sanatos, dar uneori raman zone de grasime pe anumite parti ale corpului, coapse, brate, solduri, de care vrem sa scapam. Pentru a corecta aceste imperfectiuni, va recomand liposuctia.

Dr. SilviaIndiferent cata atentie acordam conditiei noastre fizice, exista zone unde se pot acumula excese de grasime pe care nu le putem indeparta si care in timp ne pot descuraja sa mai continuam aceste obiceiuri sanatoase, facandu-ne sa ne acuzam pentru imposibilitatea de a ajunge la forma fizica dorita. Aici apeleaza liposuctia, interventie adesea confundata cu o metoda de slabire, destinata reducerii tesutului adipos din zone particulare ale corpului.

Liposuctia nu necesita o perioada indelungata de recuperare. Rezultatul este vizibil de a doua zi, iar activitatile obisnuite pot fi reluate dupa un interval de 2 zile si o saptamana, cu exceptia ridicarii greutatilor sau practicarii unor sporturi intense, care sunt recomandate dupa doar 3 saptamani. Procedura este una usoara, de 1-2 ore, care poate fi combinata cu alte operatii, precum abdominoplastia.

O recuperare grea si indelungata reprezinta printre principalele motive pentru care o persoana ar evita apelarea la operatii estetice, de aceea este importanta o buna informare sau discutii in prealabil cu medici esteticieni, pentru a va putea sfatui cu privire la serviciile recomandate si lucrurile pe care este nevoie sa le stim inainte de a lua o decizie.

Exista un usor discomfort dupa interventie, pentru care se primeste tratament medicamentos, dar majoritatea pacientilor revin la serviciu dupa o saptamana. Un motiv esential pentru care oamenii care isi doresc o imbunatatire a corpului, pe care nu reusesc sa o atinga prin sport si alimentatie, apeleaza la liposuctie, este acesta perioada scurta de recuperare. Expunerea la soare, insa, trebuie evitata timp de 6 luni dupa operatie.

Dupa interventie, este recomandata in continuare mentinerea unui stil de viata sanatos si evitarea, pentru o recuperare optima, a consumului de alcool si a fumatului.