Dr. Silvia Stanculescu, chirurg estetician: ”Alegerea implanturilor potrivite se face dupa o analiza detaliata a caracteristicilor fizice ale pacientei, analiza coroborata cu dorinta acesteia”.

Desi in Romania, peste 8.000 de femei isi maresc sanii anual, inca mai exista informatii despre acest tip de interventie, pe care multe dintre pacientele care trec pragul unei clinici de chirurgie estetica nu le cunosc.

Intrebari precum: Ce forma de impant sa aleg?, Care trebuie sa fie marimea implantului? Cum stiu daca forma si marimea implantelor alese mi se potrivesc?, pot sa isi gaseasca raspunsul cu ajutorul chirurgului estetician, care  care te poate ajuta sa faci cea mai buna alegere in ceea ce priveste marimea sanilor tai.

Intrucat fiecare pacienta este unica, constitutia fizica si caracteristicile tesuturilor sunt extrem de minutios analizate pentru obtinerea unui rezultat optim. Masuratorile care determina cea mai buna forma si dimensiune a implantelor sunt notate si analizate in contextul formei sanilor, a calitatii/ elasticitatii pielii, dar si a dimensiunii si consistentei glandei mamare.”, a specificat chirurgul estetician dr. Silvia Stanculescu, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Cum se fac masuratorile pentru stabilirea dimensiunilor unui implant

In decursul anilor, s-au elaborat diferite protocoale pentru standardizarea interventiei de marire a sanilor. Acestea cuprind mai multe sau mai putine masuratori dar in protocolul standard sunt incluse urmatoarele: distanta de la jumatatea claviculei la mamelon, distanta de la manubriul sternal la mamelon, distanta de la mamelon la santul inframamar, baza sanului, pliul cutanat superior, lateral si medial si circumferinta peste si sub sani.

Trebuie subliniat faptul ca dupa examinarea informatiilor furnizate de corpul pacientei si determinarea paramerilor in care trebuie sa se incadreze dimensiunile implantelor, discutia cu pacienta este esentiala pentru a intelege dorintele si asteptarile acesteia privind aspectul final al sanilor: isi doreste niste sani mai mari dar cu aspect natural, mai mari si mai agresivi, etc.”, a precizat dr. Silvia Stanculescu.

Discutiile dintre pacienta si chirurgul estetician sunt foarte importante pentru ca acesta sa inteleaga care este dorinta pacientei si asteptarile ei fata de rezultatul final. Pacienta trebuie sa stie “exact ce vrea” si sa exprime cat mai clar acest lucru tocmai pentru a elimina orice nemultumire ulterioara.

Se spune ca un implant bine ales si bine „pozitionat”, in acord cu caracteristicile fizice ale pacientei, doar privind bustul acesteia nu poate sa ajute la ” diagnosticarea” formei: proteza rotunda sau anatomica.

Deci dialogul dintre pacienta si medic realizat cat mai clar si mai amanuntit, impreuna cu masuratorile corecte sunt cheia unor sani perfecti si in concordanta cu dorintele si caracteristicile fizice ale fiecarei paciente in parte”., a incheiat chirurgul estetician.

Costul unei interventii de marire a sanilor este de 3.500 euro, pretul include analize pre operatorii, ecografie mamara, anestezie, protezele mamare, manopera, o noapte de spitalizare si 6 controale postoperator.