Generatia millennials a reprezentat din multe puncte de vedere o inspiratie si un impuls de curaj pentru cei din jur. Sunt bine informati, destul de curajosi si siguri pe ei pentru a-si spune parerile tare si raspicat, receptivi la schimbari si mai deschisi la subiecte despre care societatea nu era obisnuita sa vorbeasca. Frica de a fi judecat, insa, continua sa persiste, in ciuda dorintei de afirmare la care contribuie si retelele de socializare.

“Conceptiile si felul in care privim operatiile estetice s-a imbunatatit considerativ in ultimii ani, un rol reprezentativ avandu-l vedetele care au inceut sa recunoasca public procedurile facute. Oamenii au prins curajul de a-si depasi complexele, de a face schimbarile dorite si de a fi mai deschisi si sinceri cu ei si cei din jur cu privire la lucrurile care ii deranjeaza, insa in continuare vad o usoara teama in ochii pacientilor mei, aceea de a nu fi judecati,” afirma Dr. Silvia Stanculescu, Medic Specialist Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva.

Felul in care sunt tabloidizate persoane publice din Romania, din cauza operatiilor estetice la care apeleaza, incurajeaza aceasta atitudine negativa asupra persoanelor care vor la randul lor sa faca o schimbare si sadeste teama de a fi judecat. Acesta este considerat un important impediment in decizia de a face o interventie chirurgicala, chiar si in fata avantajelor prezentate atat de medici, dar mai ales de persoanele care au apelat la acestia.

“Inca invatam, ca sociatate, sa resperctam deciziile celor din jur, dar obiceiul de a judeca este unul de care nu vom scapa atat de usor. E pacat ca acest lucru impierdica oamenii sa-si depaseasca complexele si este un semn clar de neincredere in sine. Pacientii mei nu ajung in sala de operatie daca simt nesiguranta din partea lor, vreau sa ma asigur ca sunt increzatori in deciziile luate si indeajuns de siguri pe ei incat sa nu conteze parerile celor din jur. Fie ca este vorba de un defect ori o simpla imbunatatire, decizia de a face o operatie estetica apartine pacientului in totalitate“, mai adauga Dr. Silvia Stanculescu.

Principalul avantaj al operatiilor estetice, pe langa indepartarea unor complexe, este imbunatatirea increderii de sine. Pacientii afirma ca reparerea imperfectiunilor i-au ajutat sa fie mai siguri pe ei, sa se simta mai bine in pielea lor si chiar sa isi imbunatateasca relatiile cu cei din jur si performantele profesionale, datorita schimbarii de atitudine.