Am intrat in anotimpul calduros, ceea ce inseamna ca auzim tot mai des sintagma „summer body – corp de vara”. Si pentru ca vara presupune haine lejere, o expunere mai mare a pielii la soare si totodata e perioada perfecta pentru relaxare, de cele mai multe ori departe de oras, fie ca plecam la mare ori la munte, vrem sa ne simtim bine in pielea noastra, sa aratam bine si de ce nu, sa atragem priviri.

„Cred totusi ca aceasta idee a corpului de vara pe care il visam cu totii este supraestimata. Poate fi, intr-adevar, un moment de constientizare a faptului ca un corp care arata bine este un corp sanatos ori chiar pretext de automotivare pentru a avea mai multa grija de noi. Un corp de vara este unul in care te simti bine, indiferent ca porti pantaloni scurti, costum de baie sau rochie. Este important sa ai o alimentatie sanatoasa, sa faci miscare, sa te hidratezi si sa nu te expui prea mult la soare”, afirma Dr. Silvia Stanculescu, Medic Specialist Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva.

Si pentru ca, potrivit studiilor, numarul oamenilor care apeleaza la chirurgia estetica in perioada primavara – vara este mai mare decat in restul anului, trebuie luate in considerare anumite aspecte importante. In primul rand, expunerea la temperaturi ridicate nu este recomandat pe timpul recuperarii. De asemenea, vara este dedicata concediilor, a relaxarii si a distractiei, asadar viitorii pacienti prefera sa aleaga proceduri ce nu presupun o perioada lunga de recuperare.

Asadar, pentru protejarea tesuturilor si refacerea lor in conditii optime, operatiile la nivelul fetei sunt recomandate in perioada primavara-toamna, cand temperaturile nu tind spre extreme. Liftingul facial, de exemplu, necesita purtarea unui pansament compresiv pentru o perioada destul de lunga de timp, iar in conditii de temperaturi ridicate, ar crea disconfort.

Procedurile ce nu impun astfel de conditii sunt mezoterapia, injectarea cu toxina botulinica si injectarea cu acid hialuronic. Nu necesita, de asemenea, un timp indelungat de recuperare. Implanturile mamare ori lipoaspiratia pot fi, la randul lor, realizate oricand.