De la decizia de a face o operatie estetica pana la rezultatul final este un intreg proces ce necesita cativa pasi reprezentativi, printre care deosebit de importanti sunt informarea si relatia buna cu medicul estetician. Daca va ganditi sa faceti o operatie estetica si doriti sa aflati ce trebuie luat in considerare mai departe, vom parcurge cateva etape despre care ar trebui sa stiti.

Informarea este primul pas, dupa decizia de a face o schimbare. Este necesar ca pacientul sa stie ce reprezinta aceasta operatie, ce indicatii preoperatorii si post-operatorii exista, care sunt riscurile, daca este o persoana potrivita pentru operatie si mai ales sa gaseasca un medic potrivit pentru nevoile sale. Un alt pas important este de a verifica informatiile cu medicul estetician si de a-i pune intrebari referitoare la procedura dorita.

Alegerea medicului este o etapa foarte importanta, ce necesita o buna informare. De cele mai multe ori este mai usor daca recomandarea vine de la o persoana de incredere, insa se poate ca acel medic sa nu fie compatibil cu ambele persoane, ceea ce este in regula. Nu este ceva neobisnuit sa vedeti mai multi medici esteticieni pana il gasiti pe cel cu care considerati ca rezonati si in care sa puteti avea incredere.

Dupa prima consultatie, in care este stabilita procedura ce se potriveste nevoilor si dorintelor dumneavoastra, urmeaza planificarea operatiei. Un subiect esential de discutat este in primul rand cel al zilelor libere, in functie de perioada de recuperare necesara. Un alt subiect important ce trebuie discutat cu medicul estetician priveste perioada pre-operatorie si cea de recuperare – ce trebuie sa aduci cu tine, pijama, haine de schimb, ce program alimentar este recomandat inainte si dupa procedura, la cat timp vor urma consultari.

Rutina zilnica este putin dezechilibrata in perioada de recuperare, dar este un important punct de reper pentru intrebarile ce trebuie puse pentru a va asigura ca va veti simti confortabil in perioada de recuperare. O intrebare des intalnita este, de exemplu, cand ar putea familia sa viziteze pacientul. Apoi, printre recomandari putem enumera ca femeile sa nu fie in perioada de menstruatie in momentul procedurii, ca utilizarea anticonceptionalelor sa fie intrerupta sa fie intrerupta cu o luna inainte. In cazul fumatorilor, este necesara renuntarea cu cel putin 2 saptamani inainte la fumat.

Relatia cu medicul estetician este importanta in parcurgerea optima a tuturor etapelor urmatoare primei consultatii si este reprezentativa in delimitarea informatiilor nesigure gasite in online de cele reale.