Imaginea a ajuns sa aiba un impact semnificativ in viata noastra. Social media a schimbat in ultimii ani perceptia despre increderea de sine, perceptia de sine, intimitate si chiar frumusete.

Exista studii care demonstreaza faptul ca aprecierile din online ne fac sa ne simtim bine, functioneaza ca un boost de incredere si stima de sine, ceea ce duce la transformarea opiniilor celorlalti intr-o metoda de validare si totodata poate duce la crearea unui obicei de a ne compara mereu cu cei din jur ori cu persoanele pe care le admiram in online.

Problema care reiese din acest studiu este cum ne influenteaza retelele de socializare comportamentul si cat de tentati sunt tinerii sa urmeze trendurile promovate in online.

Cred ca e important sa constientizam cum ne influenteaza viata acele cateva ore petrecute pe internet si de unde vine impulsul de a face schimbari, mai ales daca este vorba de mici imperfectiuni pe care nu le-ati resimtit pana acum. Schimbarile de look, chiar si cele privind chirurgia estetica, trebuie sa vina de la sine, sa va reprezinte si sa fie ceva personal, care sa porneasca din proprie initiativa.

Daca dorinta de schimbare vine din interesul pentru o imagine mai buna in online sau atingerea unor standarte fals impuse de retelele de socializare, satisfacerea ei nu va fi pe masura asteptarilor. Cred cu tarie ca o schimbare trebuie facuta pentru noi insine, ca indiferent de trendul de moment, sa ne simtim bine cu noi si in pielea noastra.