dr Silvia 002
Dr. Silvia Stanculescu

Te-ai gandit vreodata sa faci o operatie estetica? Si daca ai face-o, ar fi din motive estetice ori medicale? Majoritatea oamenilor isi doresc un aspect mai tanar, un ten mai ferm, insa exista si cei care apeleaza la chirurgia plastica din motive medicale, precum probleme de vedere cauzate de excesul din piele din zona ploapelor, sau exces de grasime ramasa in urma unei pierderi masive in greutate.

Indiferent de care ar fi motivul, este important sa stii avantajele si dezavantajele inainte de a face o programare. In felul acesta esti pregatit si informat pentru a lua cea mai buna decizie.

Avantajele chirurgiei plastice

  1. Multi oameni apeleaza la chirurgia plastica pentru a aduce o imbunatatire infatisarii lor. Daca alegi sa adopti un ten mai elastic sau sa-ti maschezi ridurile, chirurgia plastica este solutia.
  2. Multi oameni se confrunta cu probleme de incredere din cauza infatisarii. Cu un mic ajutor, acestia pot schimba ceea ce le provoaca insecuritatea ,si astfel, si viziunea despre lumea din jur.
  3. Studiile au aratat ca oameni care isi fac operatii estetice si care isi imbunatatesc astfel increderea de sine au relatii mai bune, decat aveau inainte de operatie, cu partenerii de viata, prieteni si colegii de munca. Acest lucru s-ar datora faptului ca nu mai sunt atat de preocupati de faptul ca oamenii i-ar putea judeca pentru aspectul inestetic.
  4. Cei care folosesc chirurgia estetica din motive medicale afirma ca aceasta a fost solutia problemelor lor. Unul dintre cele mai comune exemple este ridicarea zonei ochilor si a fruntii pentru a reduce durerile de ochi si cap.

Consecintele chirurgiei plastice

  1. Chirurgia plastica este una dintre cele mai costisitoare tipuri de chirurgie. In majoritatea cazurilor, daca nu poti dovedi nevoia unei operatii, asigurarea nu va acoperi costurile procedurii.
  2. Ca orice alta operatie, exista riscul complicatiilor. Degradarea muschilor sau tesutului, cicatrizarea si infectiile sunt genul de complicatii care pot aparea dupa o operatie.
  3. Multi oameni au asteptari nerealiste. Daca iti doresti ca, de la fata simpla, obisnuita din vecini sa arati ca Angelina Jolie, ai putea fi dezamagita.
  4. Depinzand de dimensiunea operatiei, ar putea ramane cicatrici, sensibilitatea pielii ar putea fi afectata sau chiar paralizata. Pentru cei care au implanturi, exista riscul ca implantul sa fie respins de corp si sa fie nevoie ca implantul sa fie indepartat printr-o alta operatie.

Operatiile estetice au numeroase avantaje si dezavantaje, dar decizia iti apartine in totalitate. Stiind atat efectele pozitive cat si cele negative, te pot ajuta sa iei o decizie bazata pe o buna informare. Sanatatea ta ar trebui sa fie mereu o prioritate in ceea ce priveste chirurgia plastica.

#beautyinsideout #beyourself #makethechoise #loveyourself #beautiful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *