Dupa pierderea masiva in greutate, de regula ca urmarea a unei operatii bariatrice, viata ti se schimba complet. Beneficiile asupra sanatatii, care apar dupa eliminarea unei cantitati importante de grasime din corp, sunt numeroase si iti pot salva viata.

Cu toate acestea sunt multi pacienti care nu reusesc sa observe schimbarea, din cauza excesului de piele care rezulta si care afecteaza aspectul general al corpului. Cu alte cuvinte, kilogramele in minus sunt o victorie importanta in aceasta batalie, insa lupta nu s-a terminat. Si aici intervine chirurgul estetician, cu un rol major in toata aceasta lupta, care vine sa corecteze ce este necesar, pentru a readuce corpul la formele initiale.

Surplusul de piele care ramane dupa pierderea masiva in greutate nu este doar inestetic, ci poate duce la aparitia altor complicatii cum ar fi iritatii, infectii fungice, necrozarea pielii, eruptii cutanate, completate cu o stare de disconfort, igiena greu de facut, deficiente fizice si stima de sine scazuta. Si nu doar atat, un pacient care slabeste masiv nu va fi pe deplin satisfacut de tot efortul pe care l-a facut. De aceea, sa te lasi pe mana chirurgului plastician este extrem de necesar acum.

Principalele beneficii ale chirurgiei plastice dupa operatia de slabit

Principalul avantaj al operatiilor plastice dupa o operatie de slabit, si cel vizibil de altfel, este acela ca scapi usor de excesul de piele si de tesutul celular nedorit, iar pielea isi recapata elasticitatea. In plus, relaxarea musculara va fi corectata, iar tonusul general va fi mult mai bun.

Operatia de reconstructie corporala reface forma corpului si elimina excesul de piele si acei “saci” inestetici in care a fost depozitata grasimea. Rezultatul: un corp frumos conturat si un aspect normal.

Liftingul corporal reface forma corpului si elimina excesul inestetic de piele. Acest lucru poate aduce un confort mai mare a pacientului, care de acum poate incepe sa imbrace hainele dorite, se poate afisa la plaja fara temerile dinainte si va simti o imbunatatire inclusiv a vietii sociale.

Despre principalele tipuri de proceduri folosite in chirurgia post bariatrica, puteti citi in detaliu aici.

Cei care au apelat deja la chirurgia post bariatrica spun ca au simtit inca din primele luni o serie de schimbari importante, de la imbunatatirea starii de sanatate, la un stil de viata normal, si-au recastigat stima de sine si au inceput sa aiba o imagine mult mai buna despre propriul lor corp. De aceea, chirurgia post bariatrica are atat o componenta reconstructiva, cat si estetica.

Insa unul dintre cele mai mari avantaje este, in cazul multor pacienti, mentinerea greutatii. Dovada stau studiile facute in randul acestor pacienti care au apelat la chirurgia post bariatrica, dar si experienta oricarui chirurg plastician. Dupa eliminarea excesului de piele si atingerea formei dorite a corpului, multi pacienti nu vor mai face excese alimentare, nu se vor mai abate de la un regim strict, vor urma o dieta cat mai echilibrata, si vor avea grija sa nu puna la loc kilogramele de care au scapat greu. Disciplina devine cuvantul cheie in viata lor!

Avantajele se vor simti si la nivel psihic si emotional. Un pacient care a scapat de excesul de piele si si-a recapatat formele dorite ale corpului va incepe sa observe toate schimbarile in bine. Hainele se vor aseza mai bine, complimentand chiar anumite portiuni si forme ale corpului. Sportul este mai usor de facut de acum inainte si deci mai placut, si nici privirile admirative din jur nu se vor lasa asteptate. Toate acestea reprezinta o buna motivatie pentru ca un pacient sa isi doreasca sa se mentina la greutatea actuala.

Cand este momentul sa faci o operatie estetica dupa scaderea masiva in greutate

In cazul in care iti doresti sa faci aceasta interventie dupa ce ai trecut printr-o operatie pentru eliminarea surplusului de kilograme, recomandarea este sa tii cont de cateva sfaturi si sa alegi cu grija momentul potrivit pentru a face operatia de remodelare corporala. Este important de stiut ca operatiile estetice dupa scaderea in greutate se fac la cel putin un an dupa operatia bariatrica.

Asadar, asigura-te ca bifezi urmatoarele aspecte:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *