De-a lungul carierei mele am intalnit foarte multe persoane complexate din cauza formei nasului lor. Aflandu-se chiar in centrul fetei, nasul atrage usor atentia si asa se face ca un nas de o marime disproportionata sau cu o forma inestetica, poate influenta aspectul general al unui individ, facandu-l sa nu fie niciodata multumit de felul in care arata.

Pe langa pacientii care ajung in cabinetul meu dorindu-si o imbunatatire a aspectului nasului, sunt si cei care au nevoie de o operatie de rinoplastie din cauza unei deviatii de sept, care de regula provoca dificultati la respiratie sau infectii ale sinusurilor, pe langa un aspect nesatisfacator.

Iar atunci cand pacientii vin dornici de a-si rezolva aceste probleme si solicita o rinoplastie, fie ca nasul nu are forma dorita din nastere sau din cauza unui accident, ii invit sa evaluam impreuna situatia si sa determinam daca sunt candidati care se califica pentru o operatie de rinoplastie.

 Cu toate ca aceasta evaluare poate fi facuta doar in cadrul unei consultatii, sunt cativa factori evidenti prin care oricine poate determina daca are sau nu nevoie de o operatie de remodelare a nasului.

Rinoplastia se face sub anestezie generala si are rolul de a corecta o serie de defecte, leziuni si probleme estetice.  Insa nu toata lumea este un candidat eligibil pentru aceasta interventie. Te invit sa descoperi in cele ce urmeaza care sunt critetiile care fac dintr-o persoana, pacientul eligibil pentru aceasta procedura.

In primul rand si obligatoriu este ca pacientul sa aiba o stare de sanatate buna. Niciun medic responsabil nu va face aceasta interventie, daca persoana care isi doreste remodelarea nasului se confrunta cu probleme medicale care i-ar pune viata in pericol. Afectiunile cardiace si problemele de coagulare a sangelui sunt cele mai frecvente cauze pentru care unor pacienti li se recomanda sa renunte la operatia de rinoplastie. Fumatorilor, de asemenea, li se va spune sa renunte la fumat cu cateva luni inainte si in timpul perioadei de recuperare, pentru ca acest obicei poate avea efecte negative asupra procesului de vindecare.

In cazul pacientilor tineri care isi doresc operatia de rinoplastie, este imperativ necesar ca interventia sa se faca abia dupa ce zona faciala s-a dezvoltat complet. Atunci cand am in fata un pacient din aceasta categorie, ma asigur intotdeauna ca osul nazal a atins maturitatea si operatia nu va fi compromisa. Punctul de maturitate este atins la varste diferinte, de aceea o consultatie este cea mai buna solutie pentru a determina daca varsta impiedica sau nu efectuarea rinoplastiei.

Si nu in ultimul rand, starea mentala si emotionala a candidatului pentru aceasta operatie este importanta. In primul rand, pacientul trebuie sa aiba asteptari realiste cu privire la rezultatul operatiei, chiar si atunci cand se lasa pe mainile profesionistilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *