Cat de grea si complicata este recuperarea dupa operatia de rinoplastie? – aceasta este o intrebare pe care o aud frecvent de la pacientii mei care vin la consultatie, dornici sa faca ajustari la nivelul nasului. La fel ca in cazul oricarei interventii estetice este important ca fiecare pacient sa aiba asteptari realiste in privinta perioadei de recuperare, de altfel setarea unor asteptari realiste reprezinta o conditie esentiala, de la care pleaca totul, atunci cand pasesti in cabinetul doctorului estetician.

Experienta de pana acum mi-a dovedit ca odata ce pacientul intelege atat efectele care apar dupa procedura cat si ceea ce trebuie sa faca pentru a se recupera cat mai usor si sa obtina rezultatele dorite, drumul de la prima consultatie pana la rezultatul final va fi cat se poate de lin.

Recuperarea dupa operatia de rinoplastie este un proces gradual. O buna perioada, nasul va continua sa se modifice, chiar si pe parcursul a cateva luni pentru a se aseza in noua sa forma.  Rabdarea este importanta in cadrul acestui proces. Pana cand rezultatul final va fi evident poate dura chiar si un an de zile.

Pe parcursul recuperarii, obisnuiesc sa le fiu alaturi pacientilor mei. Fiecare modificare, durere, orice nedumerire trebuie discutata si am ocazia sa constat cat de mult conteaza suportul  pe care pacientul il primeste, in aceasta etapa.

Pentru ca, nu-i asa, traim vremuri in care vietile se deruleaza cu viteza ametitoare, sunt cazuri in care pacientii isi doresc acelasi ritm si in cazul recuperarii dupa rinoplastie, fiind dornici sa stie daca exista vreo metoda prin care pot grabi recuperarea dupa o astfel de interventie.

Cu toate ca fiecare organism are propriul ritm de a se vindeca, exisita cativa pasi pe care ii poate face un pacient care a trecut printr-o operatie de rinoplastie, pentru a face recuperarea pe cat posibil mai rapida si mai confortabila. Iar pasii de care va spun sunt urmatorii.

  1. Nu fuma! Pacientii care fumeaza se recupereaza mai greu. De asemenea, tutunul creste riscul aparitiei infectiilor si cicatricilor.
  2. Urmeaza o dieta alimentara echilibrata! Corpul are nevoie sa fie alimentat corespunzator dupa interventia chirurgicala, ceea ce inseamna ca are nevoie de cat mai multi nutrienti care ajuta la vindecare si la intarirea sistemului imunitar. Tine cont sa te hidratezi foarte bine in perioada de recuperare.
  3. Nu sta la soare! Evita pe cat posibil expunerea la soare. In cazul in care este nevoie sa stai afara, foloseste de fiecare data crema cu factor ridicat de protectie solara. In perioada de recuperare, in special, pielea este mai sensibila si predispusa la arsuri solare. Prea mult soare poate duce la cicatrici mult mai vizibile.
  4. Si nu in ultimul rand, nu ezita sa iei legatura cu doctorul care te-a operat, de fiecare data cand ai anumite intrebari sau te ingrijoreaza ceva anume, in perioada de recuperare.

Pentru a programa la o consultatie, te invit sa folosesti coordonatele disponibile pe site. In urma unei evaluari putem lua impreuna cea mai buna decizie legata de operatia de rinoplastie pe care o doresti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *