Nu exista o varsta potrivita pentru o anumita operatie estetica. Optiunea de a face o interventie estetica este ceva personal si specific in functie de pacient. Cu toate acestea exista statistici, dar si experienta personala, care ajuta un chirurg plastician sa isi faca o parere despre ce isi doresc atat femeile, cat si barbatii, in anumite etape din viata lor, cel putin in ceea ce priveste aspectul fizic.

Adolescenta – 20 de ani

Una dintre cele mai populare operatii estetice in randul tinerilor din aceasta categorie este rinoplastia. Un factor determinat pentru care operatiile sunt cerute de cei care se incadreaza in aceasta categorie de varsta este acela ca acum structura si forma nasului sunt formate complet si nu se mai schimba, fapt ce permite interventia de corectie la nivelul nasului, in cele mai bune conditii.

Intre 20 de ani-29 de ani

Augmentarea mamara incepe sa devina o preocupare odata cu varsta. Multe femei din aceasta grupa de varsta incep sa acorde o atentie tot mai mare aspectului sanilor, mai ales daca au trecut prin schimbari majore cum sunt sarcina sau fluctuatiile in greutate. Femeile care se incadreaza in aceasta categorie de varsta sunt de regula sanatoase si au sanii complet dezvoltati, ceea ce le transforma in candidatele ideale pentru aceasta procedura.

Intre 30 de ani -39 de ani

Augmentarea mamara ramane cea mai populara interventie si la femeile care se incadreaza in aceasta categorie de varsta. Dar la fel de cerute sunt interventiile de remodelare corporala, cum sunt vibrolipoaspiratia sau abdominoplastia, din cauza ca metabolismul incetinsete, iar depozitele de grasime in anumite zone ale corpului se formeaza mai usor.

Intre 40 de ani – 45 de ani

La aceasta varsta, atat femeile cat si barbatii incep sa devina tot mai interesati de interventiile la nivelul fetei. Blefaroplastia se numara printre cele mai cerute proceduri. Este varsta la care semnele imbatranirii faciale devin evidente si tot mai greu de ascuns, in special zona din jurul ochilor.

Peste 55 de ani

Pe langa procedura de eliminare a cearcanelor si pungilor de sub ochi, la aceasta varsta sunt extrem de cautate toate inteventiile de reintinerire faciala. Lifting-ul centrofacial corecteaza semnele imbatranirii si este astfel una dintre cele mai solicitate proceduri in randul celor care au aceasta varsta.

Dr. Silvia Stanculescu

Telefon:

0722 392 382

sau scrieți un email:

contact@silvia.openweb.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *