Obezitatea este unul dintre principalii factori de risc ce poate avea urmari fatale in cazul pacientilor infectati cu noul coronavirus. Din moment ce toata lumea este preocupata si vorbeste doar despre pandemia care a cuprins intreg globul, nu este de mirare ca persoanele cu conditii medicale pre-existente cum este si obezitatea se simt in pericol.

Greutatea in exces este asociata cu rezistenta la insulina, inflamtiile cronice si alte anomalii care slabesc imunitatar in fata infectiilor respiratorii virale sau predispune la complicatii.

OBEZITATEA slabeste sistemul imunitar si creste riscul aparitiei inflamtiilor, ceea ce face ca organismul sa lupte mai greu cu virusurile.

Pe scurt, daca faci parte din categoria persoanelor supraponderale, categorie considerata vulnerabila in fata virsului Covid-19, poti face doua lucruri extreme de importante, chiar acum, pentru sanatatea ta:

Considera perioada pe care o traversam cu totii acum una in care ai primit semnalul de alarma pentru a realiza ca este momentul sa incepi un amplu proces de schimbare.  Obezitatea poate fi genetica, dar poate fi provocata de alimentatie (igiena alimentara este la fel de importanta ca si cea fizica), de medicamente, de traume sau probleme psihice.

Acum este cel mai bun moment sa-ti faci un plan pentru a scapa de povara kilogramelor in plus. Persoanele care sufera de obezitate/obezitate morbida pot avea o viata normala doar dupa o serie de interventii bariatrice si post-bariatrice, prin care se elimina excesul de grasime in prima faza, respectiv pielea in execes care va rezulta si care altfel poate deveni o sursa a infectiilor la nivelul pielii, fapt ce dupce la alte complicatii. Incepe acest proces complex de schimbare cu o CONSULTATIE ONLINE GRATUITA. Astept mesaje si intrebari.

Dr. Silvia Stanculescu

Telefon:

0722 392 382

sau scrieți un email:

contact@silvia.openweb.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *