Odata ce te-ai programat pentru operatia estetica pe care ti-o doresti de mult timp, vei experimenta tot felul de emotii. Toate sunt insa firesti si li se intampla tuturor! Pentru a le gestiona cat mai bine atunci cand incep sa te copleseasca, este important sa te informezi temeinic inainte de a face acest pas.

Acestea sunt cele cinci stadii psihologice prin care trec cei mai mult pacienti odata ce au decis sa apeleze la o operatie estetica.

Anxietatea inainte de operatie

Orice operatie estetica este un pas foarte important facut de fiecare in parte. Intotdeauna va exista si un anumit nivel de nesiguranta si anxietate. Unii pacienti sunt speriati de operatie in sine, altii se tem ca mai tarziu sa nu regrete decizia. Aceste trairi sunt normale inainte de operatie, dar pentru recastigarea unei stari de calm si liniste cel mai bun lucru pe care pacientul il poate face este sa discute cu doctorul sau, sa ii spuna care ii sunt temerile, asteptarile si la ce se asteapta.

Deprimarea de dupa operatie

Multi pacienti uita ca o operatie estetica este o procedura medicala complexa. Corpul trece printr-o serie de schimbari radicale si in combinatie cu efectele anesteziei, medicamentelor si un disconfort initial specific post-operator pot duce la aparitia unor stari de apatie, deprimare, o cadere psihica, imediat dupa procedura. Aceasta etapa este perfect normala si majoritatea pacientilor o experimenteaza pentru o scurta perioada de timp.

Nerabdarea de a se recupera

Recuperarea dupa o operatie complexa necesita timp, iar acest lucru poate deveni solicitant la un moment dat pentru pacient. In functie de procedura, recuperarea poate dura cateva saptamani sau se poate produce in cateva luni.  In aceasta perioada, pacientul are senzatia ca rateaza evenimente sociale importante, nu mai poate avea rutina dinainte de operatie,  nu mai poate face sport si simte ca este cumva izolat de lumea reala. Pacientilor care ajung in aceasta etapa, la fel de fireasca precum celelalte, le recomand sa profite de aceasta perioada pentru a se ocupa de propria persoana cat mai mult.

Autocritica

In aceasta etapa, recuperarea este completa, dar pot exista mici efecte ale operatiei cum sunt cicatricile sau zona mai pronuntata acolo unde s-a efectuat interventia. Acum majoritatea pacientilor incep sa isi puna tot felul de intrebari legate de decizia pe care au luat-o cu privire la operatia pe care au facut-o. Retineti! Recuperarea completa necesita timp indelungat si rezultatele finale nu au cum sa apara imediat. Trateaza-te cu blandete si asteapta recuperarea completa, inainte sa iti pui tot felul de intrebari.

Satisfactie deplina!

Odata ce recuperarea completa s-a produs, la cateva luni dupa operatia estetica, te vei bucura din plin de rezultatele obtinute. Cei mai multi pacienti, care au bifat toate etapele enumerate mai sus, spun ca nu este nimic mai minunat decat sa vezi in oglinda acele schimbari la care ai visat.  Acum este momentul sa iti multumesti ca ti-ai dus visul pana la capat!

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE . 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *