In urma pierderii unui numar semnificativ de kilograme ca urmare a unei interventii bariatrice, pielea in exces care ramane reprezinta o noua provocare pentru pacienti. Pielea in exces este ceva obisnuit dupa o scadere considerabila in greutate. Explicatia este simpla: pielea se intinde foarte mult pe masura ce acumulezi tot mai multe kilograme, iar atunci cand se produce slabirea, rezulta un exces tegumentar care devine o reala problema.

Cantitatea de piele lasata care ramane dupa slabirea in greutate difera de la pacient la pacient si nu este obligatoriu ca toata lumea sa ramana cu piele in exces, lasata si inestetica. Numerosi factori precum varsta, greutatea totala, masa musculara si genele influenteaza cantitatea de piele in exces care ramane dupa operatia bariatrica. Cei mai multi dintre pacientii bariatrici aleg sa continue lupta pana la final si opteaza pentru operatia de remodelare corporala pentru a scapa de excesul de piele.

Care sunt problemele medicale care rezulta din cauza excesului de piele

Pe langa problemele de natura cosmetica pe care le au multi pacienti dupa slabirea semnificativa ca urmare a interventiei bariatrice, sunt si cateva efecte medicale neplacute provocate de excesul de piele.

Pielea in exces poate duce la aparitia eruptiilor cutanate severe, in special intre pliurile pielii. In timp, stratul superior al pielii se poate rupe, ceea ce poate duce la aparitia altor iritatii suparatoare sau devine un mediu propice pentru aparitia infectiilor.

Toate aceste complicatii pot duce la deteriorarea straturilor mai adanci ale pielii. Infectia mai poate aparea atunci cand igiena personala este precara, din moment ce pielea in exces este de cele mai multe ori complicat de curatat corespunzator.  

Operatia de eliminare a pielii in exces

Indepartarea excesului de piele dupa operatia bariatrica este o optiune pentru cei mai multi pacienti. Operatia de remodelare corporala este singura metoda prin care excesul tegumentar poate fi eliminat pentru totdeauna. Interventia le este recomandata tuturor pacientilor care se confrunta atat cu probleme de ordin estetic cat si cu reactiile adverse provocate de pielea in exces.

Inainte de o evaluare pentru operatia de remodelarea corportala este recomandat ca un pacient sa astepte cel putin un an dupa interventia bariatrica.

Despre operatia de remodelare corporala puteti citi mai multe AICI.

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE . 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *