In cele din urma te-ai decis si ai facut o importanta schimbare pentru tine, cea la care ai visat poate de ani buni: o operatie de augmentare mamara pentru a obtine bustul pe care ti-l doreai atat de mult. Insa dupa tot acest drum, perioada de recuperare poate deveni stresanta pentru ca unele femei devin nerabdatoare sa isi reintre in forma. Acest lucru se va intampla, insa este nevoie de rabdare si o buna informare.

Peste perioada de recuperare insa, dupa o asemenea interventie, nu se poate trece. Recuperarea este necesara pentru ca in acest timp corpul are nevoie sa se refaca complet. Din fericire, perioada de recuperare nu inseamna sa stai doar in pat, ci este chiar necesar sa faci miscare pentru a preveni formarea cheagurilor de sange.

Multe paciente sunt interesate cand se pot intoarce la sport dupa operatia de augmentare mamara. Este recomandat ca femeile care au trecut printr-o interventie de marire a sanilor sa inceapa cu mersul usor imediat dupa operatie – nimic care sa presupuna efort, doar plimbari scurte in jurul casei sau in casa. Acest lucru ajuta la circulatie si previne formarea cheagurilor de sange.

La doua saptamani de la interventie, pacientele pot trece la miscari cardio mai intense, si aici o varianta ar fi banda de alergare sau urcatul.

Dupa o luna de la interventia de augmentare mamara, pacientele se pot reintoarce treptat la rutina de exercitii pe care o aveau inainte, cu exceptia ridicarilor de greutati.

Odata cu trecerea celor sase saptamani de recuperare dupa interventie, nu mai exista restrictii de nicio natura, in general pacientele sunt complet recuperate si pot sa isi reia activitatea sportiva de dinainte de operatie.

Dupa o operatie de augmentare mamara, este totusi recomandat pacientelor sa incerce sa evite exercitiile care solicita zona pieptului si pun o presiune mare aici, cum sunt impingerile de exemplu. Iar o regula generala atunci cand vine vorba de a reintra in forma dupa o operatie de augmentare mamara este ca fiecare femeie sa isi asculte propriul corp – daca ai facut o miscare care ti-a produs durere sau disconfort opreste-te si mai asteapta un timp.

In concluzie, implanturile mamare nu ar trebui sa fie un impediment pentru a avea un stil de viata activ. Insa revenirea la sport se face treptat. Poarta o bustiera buna care oferta suportul necesar atunci cand faci sport si asteapta pana cand esti complet recuperata. SI nu in utimul rand, eia orice activitate fizica dupa operatie, doar dupa ce ai discutat mai intai cu doctorul care a realizat interventia.

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE . 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *