O parte importanta din procesul de recuperare dupa rinoplastie o reprezinta ingrijirea pielii. Recuperarea va fi mai usoara si rezultatele excelente atunci cand pacientul are grija de piele si acorda toata atentia acestei rutine, in special in primele cateva saptamani dupa operatia de remodelare a nasului.

Rinoplastia este o operatie complexa si o procedura mult mai invaziva decat altele, ceea ce inseamna ca si ingrijirea pielii este ceva mai complicata, insa motivatia este puternica pentru fiecare pacient, cat sa depuna tot efortul pentru a fi multumit de ceea ce rezulta in final.

Ce trebuie sa faca un pacient dupa rinoplastie pentru o ingrijire corecta a pielii?

Curatarea minutioasa, dar delicata este foarte importanta pentru a evita eruptiile la nivelul pielii. Fata se va spala cu lotiuni de curatare fara sapun si fara miscari prea puternice. De fiecare data dupa curatarea fetei se aplica o crema hidratanta hipoalergenica fara parfum.

Protejarea tenului de razele soarelui este vitala, in special in primele zile dupa operatie, cand pielea nu trebuie deloc expusa la soare. Poate fi folosita si crema SPF cu factor de protectie 30-40, pentru a preveni orice complicatie.

Dintre produsele de ingrijire a tenului pe care ar trebui sa le evite pacientii dupa o operatie de rinoplastie sunt lotiunile pe baza de sapun, cremele cu parfum si produsele non-hipoalergenice. De asemenea, trebuie evitate cremele care au factor de protectie solara mai mare de 40, pentru ca acestea blocheaza porii.

Hidratarea este de asemenea o etapa importanta dupa operatia de rinoplastie si fiecare pacient trebuie sa aiba grija de acest lucru. Este recomandat sa se consume in jur de 8 pahare de apa pe zi. Hidratarea ajuta la regenerarea mai rapida a pielii si contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE . 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *