Desi nu exista un raspuns corect sau incorect la intrebarea “Care este varsta ideala pentru a recurge la un facelift?” sunt cativa factori importanti pe care pacientii ar trebui sa ii ia in considerare pentru a-si da seama daca si cand o astfel de procedura este potrivita pentru ei.

Printre acesti factori se numara:

Gradul de severitate a simptomelor: pacientii cu semne mai putin vizibile ale imbatranirii pot beneficia de procedurI minim-invaziVe inainte de a opta pentru un facelift. Atunci insa cand exista linii adanci, riduri si alte semne avansate ale imbatranirii faciale, pacientii ar trebui sa exploreze optiunile chirurigicale existente.

Elasticitatea pielii: pe masura ce inaintam in varsta, in mod natural pielea isi pierde volumul, colagenul si in cele din urma elasticitatea. Pacientii care iau in considerarea un lifting facial ar trebui sa nu fi pierdut inca, in totalitate, din elasticitatea pielii tocmai pentru a atinge rezultatele dorite in urma interventiei.

Riscurile operatiei: pentru a fi buni candidati pentru o astfel de operatie, indiferent de varsta, pacientii trebuie sa aiba o stare generala de sanatate buna, sa nu fie fumatori si sa nu existe contraindicatii pentru interventii chirurgicale sau anestezie.

Istoricul tratametelor: un alt aspect de care trebuie sa tina cont pacientii care se intreaba daca este sau nu momentul sa apeleze la lifting este cel legat de tratamentele pe care le-au facut deja. De exemplu, daca un pacient cu varsta de 40-50 de ani a folosit deja injectarile, BOTOX sau ale metode nechirurgicale dar a ajuns in punctul in care semnele si simptomele imbatranirii continua sa avanseze mai repede decat le poate trata, atunci poate este momentul sa apeleze la liftingul facial. Pe de alta parte, pacientii de 30-40 de ani ar trebui sa consulte mai intai lista de optiuni minim-invazive pentru reintinerirea tenului, inainte de a opta pentru liftingul facial.

In cele din urma, decizia unui pacient de a-si face un lifting facial este una personala. Unele persoane decid ca e mai bine pentru ele sa apeleze la aceasta operatie la o varsta mai tanara, in timp ce altele asteapta ca semnele imbatranirii sa fie cu adevarat vizibile si imposibil de tratat altfel.

Cea mai sigura metoda prin care poti afla daca un facelift este benefic la varsta pe care o ai este sa te programezi pentru o evaluare.

Cat de tanara voi arata dupa un facelift?

La fel ca in cazul oricarei proceduri, rezultatul difera de la un pacient la altul. In privinta liftingului facial, este important ca pacientii sa aiba asteptari realiste, in ceea ce priveste rezultatul final. Cu toate ca rezultatele unui lifting facial sunt cu adevarat uimitoare si transformarea este incredibila, este putin probabil ca o persoana de 65 de ani sa arate ca la 30 de ani. O regula general acceptata este ca liftingul facial poate sterge pana la 10 ani de pe chipul persoanei operate.

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE . 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *