In timpul sarcinii, abdomenul femeii trece prin multe schimbari provocate de cresterea fatului, acumularea de kilograme, vergeturi precum si de musculatura din aceasta zona. Nasterea elibereaza aceasta presiune, moment in care atat pielea cat si musculatura pot incepe sa se retraga la forma initiala.

Doar ca, in multe cazuri, pielea si muschii nu revin la forma initiala, facand recuperera fizica a proaspetelor mamici mai complicata din cauza excesului de piele lasata, semne si vergeturi si o zona abdominala umflata. Pentru aceste mamici, potrivita este operatia de abdominoplastie menita sa reduca pielea in exces si sa aplatizeze zona abdominala, sa elimine vergeturile si sa intareasca muschii abdominali.

Dar chiar este necesara o abdominoplastie completa?  – Nu este suficienta liposuctia sau miniabdominoplastia?

Aceasta este prima intrebare a pacientelor care doresc sa isi recapete forma corpului pe care o aveau inainte de sarcina. De cele mai multe ori, pacientele spera sa fie necesara doar liposuctie sau o miniabdominoplastie care sa vina in intampinarea dorintei lor.

Doar ca, cele mai multe dintre femei se confrunta dupa sarcina cu un volum mare de piele in exces si laxitate mare la nivelul muschilor abdominali pentru a fi suficiente doar astfel de interventii, sa spunem, mai putin complexe.

Testul oglinzii iti spune care este operatia potrivita pentru tine

O modalitate simpla prin care poti sa iti dai seama daca ai nevoie de o operatie de abdominoplastie completa este sa te uiti la urmatoarele detalii in timp ce stai dezbracata in fata unei oglinzi:

Daca raspunsul este “da” la aceste intrebari, cel mai probabil ai nevoie de o abdominoplastie pentru a-ti recapata formele.

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE . 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *