Redarea conturului corporal este o importanta parte integrata a procesului de slabire post-bariatrica.  De aceea, foarte multi pacienti incep sa ia in calcul procedurile de remodelare corporala care vin sa completeze intreg procesul de slabire (pe cale naturala sau operatii bariatrice). Este batalia finala, iar pana in momentul in care corpul ajunge sa aiba formele si conturul dorit mai este doar acest pas, un pas insa greu de facut.

Decizia interventiilor post-bariatrice nu este usor de luat de niciun pacient, insa acestea marcheaza fara discutie ultima etapa din intreg procesul de transformare.


Incepe prin a raspunde la aceste patru intrebari cheie pentru a determina daca este oportuna o interventie post-slabire.  Apoi, nu ezita sa te programezi pentru o CONSULTATIE, pentru ca doar discutia si evaluarea unui specialist iti pot clarifica temerile.

Pot sa ma mentin la o greutate normala?

Pentru a fi un bun candidat pentru o operatie estetica dupa slabirea unui numar mare de kilograme trebuie sa iti fi stabilizat deja greutatea si sa ai acel numar de kilograme cu care te simti confortabil. Daca greutatea fluctueaza semnificativ dupa ce treci prin operatii de remodelare corporala, rezultatele vor fi afectate in mod negativ.

Am o stare de sanatate buna?

Asigura-te ca starea medicala este buna si ca te hranesti corespunzator. Acesta poate fi un motiv de ingrijorare in special in cazul pacientilor care au trecut printr-o operatie bariatrica si care inca isi ajusteaza dieta conform restrictiilor. Discutia cu medicul de familie este importanta aici inainte de a lua decizia de a face o noua operatie.

Am piele sau grasime in exces ce nu pot fi eliminate prin dieta sau sport?

Daca mananci corespunzator si faci sport in mod constant si cu toate acestea ai inca zone din care grasimea nu vrea sa dispara, probabil ca esti un bun candidat pentru liposuctie. O alta problema frecvent intalnita in cazul pacientilor bariatrici este pielea in exces care se poate indeparta prin proceduri precum abdominoplastia, liftingul corporal, brahioplastia sau lifting de coapse.

Am asteptari realiste?

Procedurile post-bariatrice pot ajuta la eliminarea excesului de piele si a grasimii localizate, ceea ce va imbunatati semnificativ modul in care arata si se simte pacientul. Mai mult, acestea pot trata si alte probleme care apar din cauza excesului de piele (iritatii, eruptii cutanate etc). Chiar si asa, pentru fiecare pacient este important sa inteleaga limitarile chirurgiei plastice si sa aiba o imagine clara referitor la ceea ce poate obtine in urma unei operatii de redare a conturului corporal.

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE . 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *