Se poate trata sforaitul prin operatia de rinoplastie? Este o intrebare frecvent intalnita la pacienti, dar si in comunitatile online in care se discuta despre aceste subiecte. De aceea, cateva informatii va vor ajuta sa intelegeti daca o operatie de remodelare a nasului este remediul potrivit pentru aceasta problema deranjanta din timpul somnului, sforaitul.

Rinoplastia este in principiu o operatie estetica, insa se poate efectua si din motive medicale. Rinoplastia poate ajuta la tratarea sforaitului din timpul somnului, dar rezultatele depind in primul si in primul rand de cauzele care provoaca sforaitul.

Daca sforaitul este provocat de o problema de structura la nivelul nasului care poate fi corectata prin operatie estetica, rinoplastia poate ajuta. Daca sforaitul este legat de probleme precum alergii, astm sau de kilograme in plus, rinoplastia nu poate ajuta la tratarea acestei probleme. Chiar daca in urma acestei interventii se reduce sforaitul corectandu-se probleme de structura, este posibil ca pacientul sa sforaie in continuare din alte cauze.  Doar in urma unei CONSULTATII pacientul afla daca problema sforaitului poate sau nu sa fie eliminata ca urmare a operatiei de rinoplastie.

Sforaitul este normal o perioada dupa rinoplastie, chiar si in cazul pacientilor care nu se confruntau cu aceasta problema pana atunci, dar nu exista motiv de ingrijorare. Acesta va disparea odata cu recuperarea completa in urma interventiei. Sforaitul apare dupa interventie deoarece interiorul nasului este umflat o perioada, ceea ce va ingusta caile respiratorii, iar sforaitul se produce ca urmarea a acestui lucru. Odata ce narile se dezumfla si isi revin complet, sforaitul va disparea, cu conditia sa fie respectate toate etapele perioadei de recuperare.

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *