Dupa o slabire masiva in greutate, procedurile de remodelare corporala sunt necesare pentru a oferi o transformare completa corpului. Liftingul mamar sau de coapse si abdominoplastiile sunt printre cele mai solicitate si bineinteles necesare proceduri prin care se elimina excesul de piele si grasime pentru a accentua si mai mult reusita pacientului care a scapat de povara unui numar mult prea mare de kilograme.

Firesc, fiecare pacient isi doreste sa obtina cele mai bune rezultate in urma interventiei, la fel si chirurgul plastician. Dar pentru a trai cu satisfactie momentul dezvaluriii noului corp, pacientii ar trebui sa tina cont de acesti 4 factori cheie de care depind succesul operatiei de remodelare corporala.

Sa fii la greutatea ideala (sau cel putin aproape)

Sincronizarea perfecta este extrem de importanta atunci cand vine vorba de operatiile de remodelare corporala dupa slabirea in greutate. Candidatul ideal este cel care a atins sau este cat se poate de aproape de greutatea ideala si este intr-o stare perfecta de sanatate. Daca pacientul continua sa slabeasca semnificativ dupa procedurile de remodelare corporala, pentru ca inca nu a atins greutatea dorita,  va fi nemultumit de rezultatul interventiei si vor fi necesare alte operatii.

Ti-ai mentinut o greutate constanta timp de cateva luni

Mentinerea unei greutati stabile pentru o perioada mai lunga de timp poate fi o problema pentru pacientii care au trecut printr-un proces de slabire in urma caruia au scapat de foarte multe kilograme. Cele cateva luni reprezinta un test de vointa in care pacientul va trebui sa realizeze ca este important sa se mentina la greutatea dorita pentru ca doar astfel va putea face pasul urmator, respectiv operatiile de remodelare corporala de care are nevoie. Mentinerea unui stil de viata sanatos si evitarea fluctuatiilor in greutate pentru cateva luni sunt esentiale.

Sa renunti la fumat daca este cazul

La fel ca in cazul oricarei operatii, fumatul creste riscul aparitiei complicatiilor. Fumatorii pot ajunge sa se confrunte cu o serie de complicatii, inclusiv cresterea riscului de formare a cheagurilor de sange sau reducerea cantitatii de sange necesara vindecarii optime. Pacientilor fumatori li se recomanda sa renunte la tigari cu cel putin 30 de zile inainte de operatie.

Trebuie sa ai asteptari realiste

Cu toate ca operatiile de remodelare corporala ofera rezultate extraordinare dupa o slabire masiva, atunci cand pacientii au asteptati nerealiste despre felul in care vor arata dupa interventie, apare dezamagirea. Chirurgia estetica te ajuta sa iti imbunatatesti aspectul, nu sa iti creezi o noua infatisare – este ceea ce trebuie sa stie fiecare pacient atunci cand isi programeaza o operatie de remodelare corporala.

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE . 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *