Operatia de reductie mamara: de ce nu este suficient sa slabesti pentru ca sanii sa se micsoreze

Sanii sunt alcatuiti din doua tipuri de tesuturi – tesut adipos si tesut glandular mamar. Atunci cand iau in greutate, multe femei incep sa acumuleze grasime si in zona sanilor, ceea ce va duce automat la pierderea volumului sanilor odata cu slabirea in greutate.

Femeile care au sani exagerat de mari pentru a recurge la o operatie de reductie mamara au de regula si un volum mare de tesut glandular.  Tesutul glandular mamar se dezvolta ca raspuns la activitatea hormonala (acest aspect al sanilor mari este de regula o mostenire genetica). Tesutul glandular nu dispare si nici nu se micsoreaza indiferent cat de multe kilograme ar da jos persoana in cauza. De asemenea, nici nu poate fi eliminat efectiv prin liposuctie.

Daca pacienta stie din experientele avute anterior ca sanii ei au tendinda de a se micsora atunci cand slabeste cateva kilograme, recomandat este ca aceasta sa atinga greutatea ideala si sa se mentina o perioada inainte de operatia de reductie mamara. Acest lucru va reduce cantitatea de tesut gras care trebuie eliminat in timpul operatiei.  Candidata ideala este de asemenea cea care are o stare de sanatate buna, astfel ca operatia de reductie mamara sa se desfasoare fara complicatii.

In concluzie, daca sanii au un volum mare care iti provoaca dureri de spate sau alte probleme de sanatate sau de mobilitate, cel mai probabil doar slabirea in greutate nu este suficienta pentru a te ajuta sa scapi de acest disconfort si solutia o reprezinta operatia chirurgicala de reductie mamara.

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE . 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *