Dieta pentru recuperarea rapida si usoara dupa o operatie estetica
O operatie estetica vine cu atat de multa incarcatura emotionala, intrebari, temeri, asteptari, nerabdare pentru fiecare pacient, incat despre partea de recuperare ajunge sa se vorbeasca prea putin. Dar atat pentru chirurgul care a efectuat operatia, cat si pentru pacient, perioada de recuperare este o parte importanta a intregului proces in care nu trebuie sa se intample nimic din ceea nu este prevazut sa se intample.
Dupa o operatie estetica nerabdarea de a reveni la viata de dinainte de interventie este mare, dar si mai mare este nerabdarea de a-ti vedea propriul corp cu noile sale forme. Pe langa toate tratamentele indicate de doctor si recomandarile personalizate pe care fiecare pacient ar trebui sa le primeasca dupa ce trece printr-o operatie chirugicala, o importanta deosebita in procesul de recuperera o are si alimentatia.
Fiecare operatie chirurgicala provoaca multe schimbari in organism, isi pune amprenta asurpa sistemului digestiv, nivelului de energie si modului in care corpul reactioneaza la diverse inflamatii. Dupa o interventie chirurgicala, corpul are nevoie de extra-combustibil pentru ca celulele sa se regenereze si pentru a se restabili nivelul normal de energie. Daca stii care sunt nevoile organismului tau vei reusi sa iti reiei rutina obisnuita mai rapid si sa te simti bine. Corpul are nevoie acum de vitamine si de minerale pe care le poti asimila printr-o alimentatie corecta. O dieta echilibrata si sanatoasa este un element extrem de important in procesul de recuperare, dupa o operatie chirurgicala complexa.
Fibre
Calmantele administrate, antibioticele, anestezia si lipsa activitatii fizice ca urmare a unei operatii chirurgicale estetice, pot provoca probleme la nivelul stomacului si constipatie, ceea va genera o stare de disconfort si chiar durere. In perioada post-operatorie evita tot ce inseamna alimente procesate, dulciuri si lactate pentru a evita constipatia. Pacientilor care trec printr-o operatie chirurgicala li se recomanda sa consume alimente bogate in fibre pentru a evita problemele digestive. Fibrele se gasesc in fulgii de ovaz, fructe si legume, cereale integrale.
Proteina slaba
Proteinele se gasesc in multe alimente, dar nutritionistii recomanda evitarea consumului de carne rosie si a lactatelor pentru a evita constipatia, in perioada de recuperare. Proteina slaba in perioada de recuperarea este ideala pentru ca poate fi usor digerata. Acest tip de proteine ajuta la regenearea tesuturilor care au fost afectate in timpul procedurii. Printre cele mai bune surse de proteina slaba se numara ouale, fructele de mare, leguminoasele, proteina din zer.
Vitamine
Pentru o recuperarea rapida si fara complicatii, pacientii trebuie sa aiba grija ca organismul sa fie alimentat cu nutrientii potriviti. Vitamina A este ideala pentru regenerarea testurilor moi si contribuie la reducerea inflamatiei. Vitamina C este necesara pentru sintetizarea colagenului, care contribuie la vindecare si ajuta la intarirea tesuturilor. Vitamina K ajuta la coagularea sangelui si reduce umflaturile. Vitamina A se gaseste in cartofii dulci, morcovi, kale, pepene galben, surse excelente de vitamina C sunt citricele, fructele, broccoli, kale si fructele de padure, iar vitamina K poate fi luata din legumele verzi, peste, carnea de pui si avocado.
CONTACT:
Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE .
Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:
Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu
Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu