Mit sau realitate: Excesul de piele dupa o operatie bariatrica este greu de suportat

Dupa o interventie bariatrica, va trebui sa scap de pielea in exces. Daca slabesc mai incet, voi reusi sa previn acest lucru.

Pacientii au foarte multe intrebari legate de excesul de piele care apare in urma interventiilor bariatrice. Multi dintre ei ajung sa se teama de operatia de slabire in sine, deoarece sunt convinsi ca va fi mult prea dificil sa aiba o viata normala cu un volum imens de piele care rezulta dupa interventiile de slabire. Alti pacienti cred ca o slabire mai lenta dupa operatia bariatrica ii va ajuta sa previna aparitia excesului de piele, pentru ca acest lucru ar permite pielii sa aiba suficient timp sa se adapteze noilor forme si sa fie mai putin incomoda.

Cu toate aceste teorii care se vehiculeaza, experiente impartasite si sfaturi mai mult sau mai putin avizate, concluzia este ca circula foarte multe idei gresite sau preconcepute despre excesul de piele, ca rezultat al interventiilor bariatrice.

Slabirea masiva in greutate duce la acest exces tegumentar cu care se confrunta cei mai multi dintre pacienti. Insa, sunt multe variabile care afecteaza pielea, atat inainte cat si dupa operatie, ceea ce face ca aceasta potentiala problema sa nu fie la fel de complicata pentru toata lumea.

Gradul de elasticitate a pielii are un impact mare asupra felului in care arata si se comporta pielea dupa ce stratul de grasime pe care il acoperea dispare. Pacientii mai tineri tind sa aiba o elasticitate mai buna a pielii si in cazul lor interventiile post-bariatrice pentru eliminarea excesului tegumentar este posibil sa nu fie necesare.

La polul opus, pacientii fumatori si cei care s-au expus la soare in exces nu se pot lauda cu o buna elasticitate a pielii si tind sa aiba probleme. Cantitatea de piele in exces care ramane dupa operatia bariatrica depinde, in mare parte, de numarul kilogramelor pierdute si de modul in care greutatea este dispusa la nivelul corpului. Cei care au slabit mai mult vor trebui sa scape de un exces mai mare de piele dupa operatia bariatrica. De excemplu, cei care au falduri de grasime la nivelul abdomenului vor ramane cu un exces mare de piele in aceasta parte a corpului.

Asadar, excesul de piele dupa operatia bariatrica trebuie sau nu indepartat? In cele din urma, aceasta este o decizie personala a pacientului, care depinde de preferinte, stil de viata, stare de sanatate si nu in ultimul rand de bugetul fiecaruia. Sunt pacienti bariatrici care pot trai linistiti chiar si cu excesul de piele care ramane dupa slabirea masiva si nu vad in existenta acestuia un inconvenient pentru a avea o viata implinita. Insa sunt si pacienti care se confrunta cu probleme reale din cauza acestui exces de piele si isi doresc sa scape de el, iar in cazul lor operatiile post-bariatrice sunt mai mult decat necesare.

Excesul de piele dupa operatia bariatrica este greu de suportat – nici mit, nici realitate! Este o decizie personala si o interventie personalizata, a celor care aleg sa incheie calatoria catre corpul mult visat cu interventiile care refac intr-un mod armonios conturul corporal si ajuta la prevenirea aparitiei unor complicatii generate de pielea lasata.

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE . 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *