Operatiile de remodelare corporala dupa slabirea masiva in greutate: cele mai raspandite MITURI

Pentru multi pacienti interesati de procedurile post bariatrice poate deveni la un moment dat dificil sa mai faca distinctia intre ce este real si ce este departe de adevar, atunci cand cauta sa se informeze cat mai bine in legatura cu operatiile chirurgicale de aceasta natura. Sunt multe mituri care circula legate de operatiile de remodelare corporala care se practica dupa slabire, care nu fac altceva decat sa induca in eroare oamenii care cauta sa afle cat mai multe informatii corecte despre o interventie chirurgicala deosebit de complexa.

Cele mai raspandite mituri despre operatia de body conturing.

Grasimea se muta in alte zone ale corpului dupa liposuctie

Liposuctia are rolul de a indeparta pentru totodeauna celulele de grasime din corp si aceste celule nu vor mai reveni la loc. Daca pacientul continua sa aiba un stil de viata dezorganizat si o dieta bogata in calorii dupa liposuctie, atunci corpul va stoca in continuare grasimea. 

In consecinta, grasimea va fi depozitata acum in alte celule din corp si acestea vor deveni tot mai mari daca consumul caloric nu este redus. De aici a si rezultat acest mit potrivit caruia celulele se muta in alte zone din corp.

Excesul de piele dispare cu ajutorul exercitiilor fizice

Dupa slabirea extrema, pielea isi pierde elasticitatea si va fi imposibil sa revina la forma initiala si rezulta in cele mai multe cazuri un volum mare de piele lasata. Sunt multe persoane care cred ca un program de exercitii fizice urmat cu strictete va ajuta la intinderea pielii si disparitia excesului tegumentar. Insa, prin exercitii fizice se tonifiaza muschii, se ard calorii si scade volumul de grasime in exces, din pacate nu se va intinde pielea In exces care rezulta dupa slabirea considerabila. Eliminarea excesului de piele se face doar prin interventiile chirurgicale de remodelare corporala.

Remodelarea corporala este o procedura cosmetica

Operatia de remodelare corporala sau body conturing este o procedura medicala si reconstructiva in cele mai multe cazuri de slabire semnificativa. Eliminarea excesului de piele este benefic pentru sanatatea pacientului care a slabit, pentru ca in acest fel se evita aparitia unor complicatii din aceasta cauza cum ar fi infectiile sau eruptiile cutanate.

Remodelarea corporala dupa slabirea in greutate presupune doar eliminarea excesului de piele

Remodelarea corporala dupa slabirea unui numar mare de kilograme nu inseamna doar eliminarea excesului de piele. Body conturing presupune intarirea muschilor slabiti, liposuctia in zonele in care este necesara si totodata indepartarea excesului de piele pentru a reda corpului un contur armonios.

Remodelarea corporala dupa slabirea masiva este doar abdominoplastia

Pacientii care slabesc considerabil vor observa ca au scapat de kilogramele in plus depuse in toate regiunile corpului, ceea ce duce inevitabil la un exces de piele lasata pe abdomen, brate, coapse, sani si chiar la nivelul fetei.

Din acest motiv, procedurile de remodelare corpoarala dupa slabirea in greutate indeparteaza excesul de piele si depozitele de grasime de pe abdomen prin abdominoplastie. Dar in plus, se mai poate interveni asupra bratelor, coapselor, feselor, sanilor sau zona inghinala printr-o procedura completa cum este Total Body Lifting. Totodata, pacientilor care pierd din volum la nivelul fetei sau gatului le sunt recomandate interventiile de rejuvenare faciala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *