Abdominoplastie sau liposuctie: ce procedura ti se potriveste mai bine?

Daca te preocupa felul in care arata zona abdominala din cauza excesului de grasime sau a pielii lasate, probabil ca ai incercat mai multe metode de a scapa de aceste probleme. In timp ce dieta si sportul ajuta cu certitudine, in multe cazuri, grasimea care se depoziteaza pe solduri si abdomen pare a fi imposibil de eliminat. Din fericire, exista proceduri cosmetice facute sa ajute pacientii care si-au pierdut speranta ca isi vor mai recapata aspectul fizic si increderea in ei, iar acestea sunt abdominoplastia si liposuctia.

In timp ce ambele proceduri pot fi facute pentru a corecta zona abdominala, fiecare dintre acestea are o abordare unica si un obiectiv clar definit. De aceea, nevoile specifice ale pacientului si obiectivele individuale trebuie luate in considerare pentru a determina procedura potrivita.

Nevoile pacientului

Unul dintre cei mai importanti factori de care se tine cont atunci cand se alege intre abdominoplastie si liposuctie este gradul de laxitate a pielii. Pacientii cu un exces mare de piele lasata, adesea cauzata de scaderea drastica in greutate sau de sarcini multiple, sunt candidati buni pentru abdominoplatie, deoarece aceasta procedura este conceputa pentru a elimina excesul de piele de la nivelul abdomenului. In schimb, pacientii care au un exces de grasime, dar o piele ferma și elastica pot recurge mai degraba la liposucție, care elimina depozitele de grasime care deseori nu raspund la dieta si la exercitii fizice. Deoarece liposuctia necesita ca pielea din jur sa se contracte in jurul noului contur corporal, este esențial ca pacientii sa nu aiba o laxitate prea mare a pielii.

Un alt aspect important pentru selectarea celei mai adecvate interventii chirurgicale abdominale este laxitatea musculara. Daca excesul de grasime determina umflarea peretelui abdominal, acesta poate fi imbunatatit folosind doar liposuctia, care elimina celulele adipoase nedorite. Daca, totusi, umflarea abdomenului se datoreaza si laxitatii musculare, doar o abdominoplastie poate repara muschii abdominali. Acest lucru ajuta la intarirea peretelui abdominal pentru a oferi un contur cat mai armonios zonei abdominale.

Obiectivele pacientului

Obiectivele pacientului reprezinta un factor determinant atunci se va alege intre abdominoplastie si liposuctie. Cei care vor să elimine doar excesul de grasime pot recurge la liposuctie, in timp ce persoanele care sunt mai preocupate de pielea lasata si muschii abdominali separati sunt candidati mai buni pentru o abdominoplastie.

Dar, in multe cazuri, excesul de piele si cel de grasime este prezent si aceste proceduri sunt adesea combinate pentru a obtine un contur frumos in zona abdominala. De aceea, in functie de dorinta pacientului, o combinatie intre cele doua proceduri este cea mai potrivita optiune, in foarte multe cazuri. Atunci când sunt combinate, liposuctia si abdominoplastia pot elimina cu succes excesul de grasime si pielea din jur, precum si strangerea muschilor abdominali, oferind rezultate excelente. Aceasta este o optiune de dorit pentru multi pacienti, deoarece nu vor mai fi necesare doua interventii chirurgicale si perioade de recuperare separate.

CONTACT:

Email: contact@silvia.openweb.ro, Telefon/WhatsApp 0722 392 382, mesaje private pe Facebook&Instagram.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu DISTRIBUIE . 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

Să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Silvia Stanculescu

Să mă urmărești pe INSTAGRAM @drsilviastanculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *