Cum se schimba viata unui pacient dupa abdominoplastie

Despre rezultatele de dupa abdominoplastie nu vorbeste foarte multa lume in detaliu. Remodelarea zonei abdominale prin operatie chirurgicala este o procedura foare populara care implica o incizie in partea inferioara a abdomenului pentru a permite eliminarea excesului de piele si a grasimii, si totodata intarirea peretilor abdominali. Desi rezultatele unei abdominoplastii sunt vizibile relative repede, multi pacienti se intreaba cum arata acestea in timp.

Cateva aspecte pe termen lung pe care trebuie sa le stie pacientii inainte de operatia de remodelare a abdomenului:

Vor exista cicatrici

Pentru ca este vorba de o procedura chirurgicala si de inciziile necesare, vor exista cicatrici. Insa acestea vor fi in partea inferioara a corpului si vor putea fi usor mascate cu ajutoru hainelor. Vor putea fi ascunse inclusiv cu ajutorul costumelor de baie. In functie de tipul si complexitatea operatiei, locul si marimea cicatricilor vor diferi de la un pacient la altul.

Rezultatele pot fi pe viata

Abdominoplastia poate fi o operatie pe care o faci pentru toata viata. Conditia esentiala este insa adoptarea unui stil de viata sanatos, care se va baza pe alimentatie potrivita si sport.

Va trebui sa ai o dieta corecta pentru a mentine rezultatele

O dieta echilibrata este conditia principala pentru a putea mentine pe termen lung rezultatele unei abdominoplastii. Pacientii vor trebui sa isi mentina o greutate stabila si chiar daca grasimea a fost eliminata, tesutul adipos care ramane poate continua sa cresca daca persoana ia in greutate.

Pentru mentinerea greutatii, alimentele ar trebui impartite in doua grupe. O grupa de alimente care pot fi consumate zilnic, precum cereale integrale, proteine, legume, fructe si o alta grupa de alimente ce ar trebui consumate ocazional si cu moderatie, printre acestea numarandu-se produsele care contin zahar, faina alba, care duc la cresterea in greutate fara sa aduca beneficii nutritionale. Consumul acestor alimente din cea de-a doua grupa, fara moderatie, poate compromite rezultatele abdominoplastiei.

Sport regulat pentru a mentine rezultatele

Dupa abdominoplastie, practicarea sportului in mod regulat va deveni partea a unui stil de viata sanatos. Printre exercitiile permise sunt cele de tip cardio si cele care ajuta la tonifierea musculara. Intensitatea acestor exercitii trebuie sa fie, cel putin la inceput, moderata.

Beneficii fizice si psihice

Cu toate ca abdominoplastia nu este considerata o interventie medicala necesara, sunt multe beneficii pe care le are. Mental si emotional, pacientii vor simti o crestere a stimei de sine si a increderii in propria persoana. Din punct de vedere fizic, cei care trec printr-o interventie de acest tip vor simti cum isi recapata energia si isi imbunatatesc mobilitatea. Acestea pot avea alte efecte benefice, cum ar fi cresterea motivatiei pentru a face mai mult sport.  Mai mult, problemele de postura care sunt legate de slabirea muschilor abdominali pot fi de asemenea corectate prin abdominoplastie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *