Aproape toti pacientii bariatrici care scapa de un un numar mare de kilograme raman cu exces de piele. Acesta nu este doar inestetic si incomod, dar poate provoca inclusiv probleme severe la nivelul pielii.

Pe un fond imunitar scazut al tegumentului pot apare o serie de afectiuni grave. Excesul de piele care a rezultat dupa operatia de micsorare a stomacului este semnificativ in cele mai multe cazuri si trebuie atent ingrijit.

Este nevoie de o buna igiena intre pliurile pielii pentru a preveni aparitia infectiilor si a eruptiilor dureroase. Poate fi nevoie de o imbracaminte anume si uneori de haine speciale pentru a masca existenta acestui exces tegumentar care provoaca inclusiv jena, stres si o stare de disconfort. Disconfort fizic: pielea in exces poate fi incomoda si poate interfera cu activitatea normala.

“Nici nu mai observam ca reusisem sa slabesc 50 de kilograme, tot ce vedeam era doar pielea care atarna.” – asa descria o pacienta perioada prin care a trecut dupa operatia de micsorarea a stomacului, dupa ce parea ca a trecut de cea mai grea batalie a vietii ei, cea cu kilogramele in plus.

Toate aceste complicatii atat medicale cat si psihice pot fi rezolvate cu ajutorul chirurgie post-bariatrice. Iar primul pas pe care trebuie sa il faca atunci cand realizeaza ca pielea in exces ii afecteaza viata si starea emotional este sa vina la un consult pentru a vedea care sunt operatiile de remodelare corporala de care are nevoie pentru putea scapa de aceasta povara.

Consultatiile si interventiile post-bariatrice sunt realizate in cadrul PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *