Legatura dintre abdominoplastie si varsta. Ce conteaza cu adevarat pentru rezultate spectaculoase

Nu conteaza ca ai 30 de ani sau 60, atunci cand vrei sa scapi de excesul de piele si depozitele de grasime din zona abdomenului – abdominoplastia este cea mai potrivita procedura pentru tine. Varsta nu conteaza absolut deloc, ceea ce conteaza este ca pacientul sa aiba o stare de sanatate foarte buna si sa aiba o greutate stabila. Operatia de remodelare a zonei abdominale, abdominoplastia – te ajuta sa obtii un abdomen plat si tonifiat.

Din pacate, odata cu inaintarea in varsta pielea incepe sa isi piarda elasticitatea, se lasa si arata inestetic din cauza unui exces de tesut care deformeaza corpul. De cele mai multe ori, pielea lasata si in exces nu poate fi corectata prin dieta sau sport. Acesta este motivul pentru care tot mai multi pacienti apeleaza la interventii estetice precum abdominopastia.

Un lucru important de mentionat este si acela ca pana si la persoanele care nu au avut niciodata probleme cu greutatea, poate aparea pielea lasata in jurul abdomenului, care nu poate fi controlata prin alte schimbari in stilul de viata.

Pana la ce varsta pot face operatia de abdominoplastie?


Varsta este doar un numar si nu exista o limita pana la care se poate efectua aceasta procedura. Tot ce conteaza este ca pacientul sa fie intr-o stare buna de sanatate. Exista pacienti care ating pragul de 60 sau 70 de ani si isi doresc aceasta interventie. Iar motivele care ii determina sunt demne de toata aprecierea: pe langa faptul ca eliminarea excesului de piele ii ajuta din punct de vedere fizic, o operatie estetica de acest tip ii ajuta sa isi recastige increderea in ei, pofta de viata, ii motiveaza sa se pastreze tineri la trup si minte. Acesti pacienti se pot bucura de efectele unui abdomen plat la fel de mult cum se bucura si un pacient mai tanar.

Cum afecteaza varsta forma abdomenului?

Sunt multe motivele care ii determina pe pacienti sa ia in consierare o abdominoplastie. Femeile care au nascut si doresc sa revina la formele pe care le aveau inainte de sarcina pot obtine rezultate spectaculoase cu ajutorul abdominoplastiei. De asemenea, femeile care au trecut prin schimbari la nivelul corpului din cauza fluctuatiilor hormonale si femeile care in tinerete au trecut prin fluctuatii de greutate, pot fi pregatite chiar si mai tarziu pentru o schimbare a felului in care arata abdomenul lor.

Odata cu inaintarea in varsta, atat femeile cat si barbatii care nu s-au confruntat cu depozite de grasime in jurul abdomenului pana atunci, pot observa o serie de schimbari semnificative. Grasimea incepe sa se acumuleze in zona abdomninala si chiar printr-o dieta sanatoasa si sport, ajutorul suplimentar va fi de cele mai multe ori, necesar.

Obiectivul tau: eliminarea excesului de piele lasata

Pielea lasata care se instaleaza in zona abdominala este motivul pentru care cei mai multi pacienti vin pentru o abdominoplastie. Fluctuatiile in greutate de-a lungul timpului combinate cu procesul natural de imbatranire vor afecta felul in care arata zona abdominala. Indiferent ca ai 40, 50 sau 60 de ani, abdominoplastia elimina excesul de piele si intareste muschii abdomninali, facand ca aceasta portiune a corpului sa arate mai supla si mai tonifiata.

Asteptarile realiste sunt importante

Abdominoplastia nu este o solutie pentru a scapa de kilogramele in plus. Inainte de operatie, este important ca pacientul sa inteleaga foarte bine ce poate si ce nu poate face acest tip de interventie, precum si ce trebuie sa faca pentru a maximiza eforturile recuperarii si a obtine rezultate exceptionale.

Indiferent ca ai 30 sau 60 de ani, recuperarea este la fel de importanta. Insa, rezultatele difera de la o persoana la alata si variaza in functie si de varsta.  Niciun pacient nu seamna cu altul, de aceea fiecare operatie este unica si personalizata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *