Operatia bariatrica si remodelarea corporala: fiecare calatorie este UNICA

Atunci cand decizi sa treci printr-o operatie bariatrica pentru a slabi un numar mare de kilograme, cu siguranta vei avea multe intrebari despre efectele acesteia. Indiferent de metoda chirurgicala pe care o alegi pentru a scapa de povara kilogramelor, ingrijirea de dupa, dieta si sportul, precum si schimbarile in rutina zilnica sunt detalii de luat in considerare. Multi pacienti insa se intreaba daca aceasta scadere in greutate drastica si relativ rapida nu are ca urmari exces de piele, semne si cicatrici care necesita apoi o alta interventie, de aceasta data de ordin estetic.

Dupa pierderea unui numar mare de kilograme intr-o perioada de timp scurt rezulta, in cele mai multe cazuri, exces de piele inestetic greu de suportat. Practic, dupa ani in care ai carat din greu kilogramele in plus, cel mai probabil ai ramas cu un exces mare de piele. Sunt pacienti care pot tine sub control acest efect, insa atunci cand vorbim de pacienti obezi, care au dat jos mai mult de 40-50 de kilograme lucrurile stau cu totul diferit, iar in acest caz operatiile chirurgicale de remodelare corporala sunt cea mai buna optiune.

O intrebare frecventa a pacientului bariatric: am nevoie de remodelare corporala?

Raspunsul este depinde. Chirurgia bariatrica ofera pacientilor o pierdere constanta in greutate, care este progresiva in timp, fiind conceputa special pentru a ajuta pielea sa isi recapete elasticitatea si sa revina la normal in timpul procesului de slabire. Acest lucru poate ajuta la reducerea nevoii unei interventii chirurgicale de redare a conturului corporal, dar cei mai multi pacienti, printre care se numara mai ales cei cu obezitate morbida, vor simti nevoia sa scape si de acest exces de piele.

Pacientii bariatrici aleg operatiile de remodelare coporala din multe alte motive, nu doar cel estetic.

Un exces mare de piele poate provoca probleme precum eruptii cutanate sau infectii si poate afecta inclusiv mobilitatea, impiedicand de asemenea buna desfasurare a activitatilor zilnice.

La fel ca pe parcursul calatoriei de slabire in greutate, va fi nevoie sa ii dai pielii tale un timp sa isi revina, asadar va fi nevoie sa iti stabilizezi greutatea dupa operatia bariatrica si abia apoi sa iei in considerare aceasta noua interventie chirurgicala pentru a scapa de excesul de piele.

Calatoria fiecarui pacient este UNICA

Nu exista doua calatorii identice a pacientilor care slabesc. In mod normal, pacientul bariatric vede rezultatele dupa un an de la interventie, iar necesitatea interventiilor de remodelare corporala difera de la pacient la pacient.

In cadrul unei consultatii poti afla care sunt interventiile de remodelare corporala dupa slabirea masiva si tot atunci vei intelege care sunt nevoile tale specifice odata ce corpul s-a recuperat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *