Cele mai raspandite mituri despre pielea in exces dupa slabirea masiva

Circula multe mituri despre excesul de piele care ramane dupa o slabire considerabila in greutate. Unele  dintre acestea sunt departe de adevar, altele sunt pe jumatate adevarate, iar in unele cazuri exista mult loc de interpretari.

Daca ai trecut printr-o interventie bariatrica sau ai reusit performanta de a slabi un numar mare de kilograme cu ajutorul dietei, eliminarea excesului de piele care a rezultat dupa slabire este un alt pas important care va contribui la imbunatatirea calitatii vietii.

Asadar, pentru multi pacienti slabirea considerabila vine la pachet cu un volum mare de piele lasata, care este atat inestetic, dar poate provoca inclusiv durere.

Vom spulbera pe rand acum unele dintre cele mai raspandite mituri despre excesul de piele care ramane dupa slabirea in greutate, tocmai pentru ca pacientii aflati in aceasta situatie sa aleaga in cunostinta de cauza ce este cel mai bine pentru sanatatea loc fizica si psihica.

Mitul #1: Pielea lasata dupa slabirea in greutate revine la loc

Realitatea: Depinde. Dar in anumite cazuri cand vorbim de pierderea a peste 25 de kilograme, pielea lasata nu va reveni la loc si nu va arata asa cum a fost inainte de a te ingrasa.

Mitul #2: Slabirea in greutate provoaca problema pieleii lasate

Realitatea:  Nu. Excesul tegumentar exista din cauza ca pielea este slabita si deteriorata.

Mitul #3: Poti scapa de pielea lasata prin dieta

Realitatea: Din pacate pielea in exces nu dispare cu ajutorul dietei, oricat de sanatos sau de redus caloric este planul alimentar.

Mitul #4: Toti cei care slabesc se confrunta cu exces de piele

Realitatea: Nu este adevarat, unele persoane pot scapa de kilogramele in plus, fara sa se confrunte cu aceasta problema.

Mitul #5: Operatia este singura solutie pentru a scapa de excesul de piele

Realitatea: Sunt specialisti in managementul greutatii si nu numai care sustin ca excesul de piele poate fi eliminat si altfel, printr-un plan riguros. Dar cele mai bune rezultate, pentru eliminarea excesului de piele pot fi obtinute exclusiv prin operatiile post-bariatrice prin care se reda conturul corporal, in functie de nevoile pacientului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *