Fericirea incepe de aici: cum elimin excesul de piele dupa slabirea masiva in greutate?

Pielea in exces, lasata si inestetica. O realitate care ii face pe multi dintre pacientii care reusesc sa slabeasca sa nu isi poatra trai visul cu ochii.

Am intalnit pacienti care dupa ce au vazut poze cu persoane care au reusit sa slabeasca 50, 60 de kilograme, fie prin dieta si sport, ori prin operatie bariatrica, au inceput sa isi puna intrebari daca mai merita sa depuna efort sa slabeasca. Atat de inestetic aratau corpurile cu pielea atarnand peste tot!

Insa pielea lasata trebuie vazuta ca o problema temporara. O problema care nu trebuie sa stearga beneficiile imense pe care le ai cand esti la o greutate normala.  In cele ce urmeaza, te invit sa descoperi ce este de facut cu pielea in exces, lasata si inestetica.

De ce pacientii raman cu exces de piele dupa operatia bariatrica?

Pielea lasata este rezultatul obisnuit al slabirii rapide. Asa cum pielea se intinde cand iei in greutate, incepe sa se stranga dupa ce slabesti. Insa viteza cu care pielea se strange la loc este limitata. De regula conteaza factorul genetic, unii oameni avand pielea mai elastica decat altii. Atunci cand slabesti rapid, celulele adipoase se micșoreaza mult mai repede decat se poate strange pielea. Astfel, pielea se slabeste.

Nu toti pacientii raman cu piele lasata in exces dupa operatia bariatrica. Factori precum varsta sau numarul de kilograme pierdute influenteaza elasticitatea pielii.

Ce poti face cu pielea in exces care ramane dupa operatia bariatrica?

Asteapta si nu face nimic. Pielea in exces pare ceva ingrozitor la prima vedere, insa lasa sa treaca un timp. Pielea incepe sa isi revina, iar acesta este un proces natural. Intre 6 si 12 luni se produce acest proces, iar abia dupa aceasta perioada este cazul sa te gandesti la o operatie chirurgicala de eliminare a pielii in exces.

Operatia de eliminare a excesului de piele: ce pot sa fac?

Depinde doar de pacient daca isi doreste sa scape de acest exces de piele. Aceasta procedura de eliminare a excesului de piele este o operatie estetica. Eliminarea surplusului tegumentar te ajuta atat din punct de vedere estetic, dar influenteaza si starea psihica si chiar cea medicala. Cantareste bine inainte sa iei decizia.

Operatiile de remodelare corporala dupa slabirea masiva se adreseaza in special bratelor, abdomenului, coapselor, sanilor si chiar fetei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *