Cum afecteaza surplusul de kilograme calitatea pielii

Atunci cand exista un surplus mare de kilograme, si vorbim in primul rand de pacientii care sufera de obezitate, pielea se intinde mult mai mult decat este cazul.

Si multi dintre cei care reusesc sa piarda un numar mare de kilograme, fie in mod natural ori prin operatie bariatrica, sunt cei care ani de zile au purtat povara kilogramelor in plus.

Experienta medicala si observatiile in domeniu asupra acestei categorii de pacienti arata ca fibrele si proteinele precum colagenul si elastina din piele se deterioreaza, iar corpul nu le poate reface.

 Slabirea colagenului&elastinei

Pielea pacientilor care au pierdut un numar semnificativ de kilograme are o structura slabita din cauza deteriorarii atat a colagenului cat si a elastinei, lucru care nu se intampla si in cazul celor care nu pierd un numar mare de kilograme.

Pacientii care au slabit masiv in greutate, au ramas cu o cantitate mare de piele lasata. Fibrele de colagen in cazul acestora sunt anormal de slabite, iar studiile au condus la concluzia ca lunga istorie de a fi obez inainte de pierderea in greutate este principala cauza si nu slabirea in sine.

Slabirea in greutate duce la excesul de piele slabita?

In realitate, nu este chiar asa. Problema pielii lasate apara, ca urmare a pierderii in greutate, pentru ca pielea este deja slabita si deteriorata.

Si se intampla acest lucru din cauza:

In afara de cresterea in greutate si de pierioada de timp in care pielea a atarnat pur si simplu, mai sunt cativa factori care contribuie la deteriorarea pieleii, facand-o sa se lase:

Solutia: chirurigia post-bariatrica – operatiile de remodelare corporala prin care se elimina excesul de piele din zonele cu probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *