Cine ar trebui sa apeleze la proceduri de remodelare corporala dupa slabirea masiva?

Sunt sau nu candidat pentru proceduri de remodelare corporala dupa slabirea masiva – se intreaba multi dintre pacientii care pierd semnificativ in greutate. Prima recomandare pentru acesti pacienti este sa vina la o evaluare!

Aceasta evaluare determina daca pacientul se califica sau nu pentru procedurile de remodelare corporala dupa slabirea masiva. In acesta etapa, se va verifica intreg istoricul medical al pacientul pentru a se identifica eventuale problemele de sanatate care ar putea afecta rezultatul final sau perioada de recuperare.

In timpul consultatiei, vom alcatui impreuna un plan personalizat pentru a ajunge la rezultatele dorite. Unele dintre proceduri pot fi combinate intr-o singura interventie, sau se pot face mai multe operatii in timp.

Pacientii ar trebui sa ia in considerare aceste proceduri dupa un interval de 6 luni – 1 an dupa slabirea masiva. Acestia ar trebui sa fi atins deja greutatea ideala sau sa fie aproape de aceasta.

Este remodelarea corporala doar despre aspectul fizic?

Beneficiile remodelarii corporale sunt mai mult decat de ordin estetic. In multe cazuri, imbuntatirile resimtite la nivel emotional si psihologic sunt mai accentuate si decat imbunatirile fizice. Este si firesc! Practic, pacientul slabeste 50-60 de kilograme dar in continuare nu se simte confortabil cu el insusi. Eliminarea excesului de piele ajuta la recapaterea increderii in sine. Exista numeroase studii care demonstreaza ca pacientii care trec printr-o operatie bariatrica si au mers mai departe apeland la operatii de remodelare corporala sunt mai motivati si au tendinta sa isi mentina greutatea, experimentand in acelasi timp o imbunatatire a calitatii vietii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *