Excesul de piele dupa slabirea masiva in greutate: care sunt pacientii cei mai afectati

Excesul tegumentar dupa slabirea considerabila in greutate este o problema care pe multi pacienti ii sperie. Acest volum mare de piele care ramane, inestetic si deloc confortabil, si care afecteaza in special anumite zone ale corpului poate deveni, intr-adevarat, un factor decisiv pentru pacientul obez, care isi doreste sa scape de kilogramele in plus.

Partea buna este ca de acest exces de piele se poate scapa cu ajutorul chirurgiei post bariatrice. Reconturarea corporala prin proceduri specifice are rezultate spectaculoase. Pacientii care au pierdut semnificativ in greutate apeleaza cu incredere la procedurile post bariatrice, pentru ca o calatorie importanta precum cea a transformarii fizice si psihice, nu se incheie odata cu operatia de micsorare a stomacului.

Elasticitatea pielii, factorul decisiv

Aspectul corpului dupa scaderea masiva in greutate este direct legat de capacitatea pielii de a se micsora peste noua forma a corpului. Mai exact, de elasticitatea pielii.

Persoanele care au norocul sa aiba o buna elasticitate a pielii vor putea remarca faptul ca aceasta s-a adaptat mai rapid si fara probleme la noul contur al corpului. Trebuie sa recunoastem ca aceasta este varianta fericita! In realitate, orice persoana care s-a confruntat cu obezitatea si a avut probleme ponderale severe, va ramane cu execes de piele dupa slabire. Exces ce poate fi eliminat doar chirurgical.

Elasticitatea pielii mai este afectata si de procesul natural de imbatranire, de expunerea la soare, fumat si factorii genetici.

Cealalta parte a ecuatiei este data de amploarea scaderii in greutate in diferite parti ale corpului. De exemplu, daca sufereai de obezitate abdominala si in urma pierderii in greutate acea parte a corpului s-a schimbat cel mai mult, atunci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *