Excesul de piele, dupa slabirea masiva, in randul pacientilor tineri

Obezitatea este un fenomen care a explodat in ultima perioada, inclusiv in randul copiilor si adolescentilor. Pandemia a contribuit si ea, ducand la cresterea numaruui de copii care sufera de obezitate.

Varsta pacientilor care se confrunta cu excesul de kilogarme este tot mai scazuta. Si efectele sunt dureroase!
In cazul persoanelor trecute de 50-60 de ani, obezitatea duce la aparitia unor afectiuni grave cum ar fi diabetul de  tip 2, probleme de inima, afectiuni cardiovasculare pe fondul deloc de neglijat al unui disconfort fizic crescut.

Cand varsta persoanelor obeze scade si ne gandim aici la persoane care nu au implinit nici 25 de ani, la cele de mai sus se mai adauga si o serie de probleme emotionale provocate de aspectul fizic inestetic.

Ceea ce cu siguranta multi dintre pacientii obezi ajung sa afle este faptul ca, exista modalitati moderne, inovatoare si eficiente de a scapa de kilogramele in plus, dar si de restul complicatiilor care deriva de aici.

Un pacient obez are 40-50 de kilograme in plus. In cazul multora dintre ei, dieta si sportul ajung sa isi faca foarte greu efectul. Altii au o stare de sanatate destul de degradata, incat sa includa aceste doua lucruri in stilul de viata. Multi dintre ei apeleaza la chirurgia bariatrica pentru micsorarea stomacului.

Atat pacientii de varste mai inaintate, cat si cei foarte tineri trebuie sa stie inca de la inceput ca operatia de micsorare a stomacului atrage dupa sine un exces inestetic de piele. Si despre excesul de piele dupa slabirea masiva la pacientii tineri vorbim acum. Mai exact despre efectele pe care le poate lasa in viata unui tanar sau a unei tinere care se afla intr-o perioada a vietii in care, ne place sau nu, aspectul esetic poate cantari foarte mult.

Cum sunt afectate persoanele tinere care se confrunta cu exces de piele dupa slabirea masiva

Recomandarea este ca acesti pacienti, care se afla inca la o varsta frageda, sa continue calatoria pe care au inceput-o. Dupa eliminarea excesului de kilograme (prin operatie bariatrica sau in mod natural) este momentul sa scape si de excesul de piele care inevitabil ramane. Din pacate, chiar si la o varsta mai mica acest exces de piele exista si ajunge sa aiba efectele neplacute, de mai sus, asupra starii fizice si emotionale a pacientului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *