Remodelarea corporala dupa slabirea in greutate, operatia estetica a anului, in 2022?

Din ceea ce se poate observa acum, la finalul unui alt an in care ne-am luptat cu incertitudinile provocate de pandemie, este ca, pentru fiecare dintre noi lucrurile, prioritatile, valorile si stilul de viata se vor remodela altfel de acum inainte, adaptandu-se la o noua realitate.

Pornind de aici, indraznesc sa anticipez un trend care va lua amploare in 2022. Operatiile de remodelare corporala dupa slabirea masiva in greutate.

Care este motivul pentru care pacientii se vor orienta spre reconturarea corporala?

Numarul pacientilor care au apelat la interventiile bariatrice pentru a scapa de excesul ponderal si obezitate a crescut foarte mult in perioada pandemiei de coronavirus.  Persoanele obeze s-au numarat printre cele mai afectate de acest virus, iar riscurile erau extrem de mari pentru acesti pacienti care au devenit si mai vulnerabili, si mai expusi, multi dintre ei confruntandu-se cu forme grave de Covid-19.
Tocmai de aceea numarul celor care au ales sa scape excesul poderal si sa diminueze riscurile infectarii si trecerii printr-o forma severa a bolii, au decis sa elimine factorul de risc: kilogramele in plus si toate afectiunile pe care acestea le provoaca, de la boli cardiovasculare, la diabet, probleme de inima, hipertensiune si asa mai departe.

Asa se face ca ne uitam la 2022 din perspectiva acestor pacienti care au inceput o lupta apriga, la scurt timp dupa izbucnirea pandemiei si care apoi au constatat ca au un exces tegumentar care ii impiedica sa isi reia viata, de acolo unde aceasta pare sa fi ramas.

Si nu doar acestia vor fi pacientii care in 2022 vor alege sa isi dea un reset total.

Tot aici se vor regasi si acele persoane care si-au schimbat stilul de viata. Odata cu tranzitia spre munca de acasa, multi au avut timp sa isi schimbe dieta si rutina de exercitii fizice, facand alegeri mai sanatoase. Unii au reusit astfel sa scape de kilograme in plus, slabirea devenind prioritate pentru multi. De aici, se preconizeaza ca operatiile de remodelare corporala dupa slabirea masiva vor deveni cel mai nou trend in 2022, fie ca este vorba de un lifting corporal total pentru cei care au suferit de obezitate sau de ajustari in anumite zone afectete mai mult, amintind aici abdominoplastia la nivelul abdomenului, liftingul de coapse in partea inferoara a corpului sau un lifting mamar pentru ridicare sanilor.

Operatiile estetice dupa slabire sau operatiile de reconturare corporala pentru a elimina excesul de piele, reprezinta tusa finala pe care o vei trasa pe corpul tau, dupa ce te-ai straduit atat de mult sa slabesti.

Cui se adreseaza procedurile de remodelare corporala dupa slabirea masiva?

Pierderea in greutate aduce numeroase beneficii asupra starii generale de sanatate, inclusiv regresia unor afectiuni precum diabet sau apneea in somn, precum si reducerea riscului aparitiei bolilor de inima sau a cancerului. Din pacate, daca te-ai luptat cu obezitatea mult timp, slabirea va produce un efect secundar nedorit.  Exces de piele si piele lasata provoaca probleme si duce la complicatii, impiedicand pacientii sa se bucure de un aspect fizic asa cum si-ar dori sa aiba.

SOLUTIA vine din partea chirurgiei post-bariatrice. Te invit sa descoperi aici care sunt optiunile disponibile, apoi te astept la o consultatie. Ne asteapta un 2022 plin de rezultate spectaculoase!

Consultatiile medicale si interventiile chirurgicale post-bariatrice au loc in cadrul Ponderas Academic Hospital.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *