Voi scapa si de cateva kilograme in plus, dupa operatia de reductie mamara? – este una dintre intrebarile pe care le aud frecvent de la pacientele care vin sa rezolve una dintre cele mai inestetice si incofortabile probleme: sanii excesiv de mari.

Da, operatia de reductie mamara le ajuta pe paciente sa scape de cateva kilograme in plus, dupa aceasta procedura, pentru ca interventia presupune eliminarea grasimii. Numarul de kilograme insa depinde de cat de mult tesut este indepartat in timpul operatiei. Totusi, pacientele nu trebuie sa se astepte sa scape de foarte multe kilograme, pana la urma este vorba de o operatie de remodelare, nu de una de slabire. Un san voluminos cantareste cateva sute de grame.

Majoritatea femeilor care trec prin operatia de reductie mamara spun ca simt multe schimbari datorita faptului ca pierd cateva kilograme. Capacitatea de a face sport si motivatia de a se mentine la o greutate constanta par sa fie principalele avantaje, dupa operatie.

Este ceva normal ca in primele luni dupa intervetie, pacienta sa piarda intre 5-10 kilograme. Aceasta slabire se produce datorita unei combinatii de factori, pe de o parte usurinta de a face sport acum si motivatia care rezulta pentru o femeie care adora cum arata acum.

Vei arata ca si cum ai slabit

Sanii mari, chiar si cei care nu sunt excesiv de mari, fac o femeie sa arate mai plinuta decat este. Atunci cand sanii sunt insa extrem de mari, proportiile par si mai mari. Unul dintre beneficiile operatiei de reductie mamara este ca te ajuta sa arati ca si cum ai slabit considerabil, chiar daca in realitate acest lucru nu s-a intamplat. Acest efect este si mai pronuntat in cazul femeilor care au o constitutie mai mica, dar sanii mari.

Multe paciente spun ca au primit deseori complimente legate de noua silueta, dupa ce au apelat la operatia de reductie mamara, cei din jur remarcand cat de slabe si inalte sunt.

Trebuie sa slabesc inainte de operatia de reductie mamara?

Recomandat este pentru toate pacientele care vor sa apeleze la operatia de reductie mamara, sa atinga greutatea ideala inainte de a accesa procedura. Daca recurgi la interventia de micsorare a sanilor, inainte de a slabi, acest lucru poate afecta rezultatele operatiei. Daca vei slabi un numar mare de kilograme, dupa reductia mamara, sanii tai vor arata mult mai mici decat ti-ai fi dorit.

De asemenea, slabirea mai poate afecta pielea si forma sanilor.

Cea mai buna varianta este sa ajungi la greutatea dorita si sa te mentii timp de cateva luni inainte de a te programa pentru operatia de reductie mamara.