Remodelarea corporala prin procedurile chirurgicale postbariatrice este recomandata si necesara. Viata unui pacient care s-a confruntat cu obezitatea poate reintra in normal, abia dupa ce recurge si la aceste interventii prin care se elimina excesul de piele si depozitele de grasime care inca rezista.

Probabil ai auzit deseori vorbindu-se despre slabirea masiva/ slabirea dramatica in greutate/ slabirea considerabila. Aceste formule sunt deseori utilizate, insa nu toata lumea are un reper la care sa se raporteze atunci cand aude despre slabirea masiva in greutate.

Asadar, una dintre intrebarile care revin mai ales din partea pacientilor care se confrunta cu probleme de greutate, dar nu sufera neaparat de obezitate, este tocmai aceasta:

Ce înseamna, de fapt, slabirea masiva in greutate?

Slabirea masiva in greutate este considerata pierderea a 45-50 de kilograme sau mai mult de 40% din greutate in exces, si de regula aceasta se poate realiza prin chirurgie bariatrica, dar in anumite cazuri chiar si prin dieta si sport.

Remodelarea corporala dupa slabirea masiva in greutate implica eliminarea pielii in exces, de care nu se poate scapa insa prin dieta si exercitii fizice.

Prin interventiile postbariatrice se elimina excesul de piele de pe zonele afectate pentru a se obtine un contur corporal cat mai frumos si natural.