In activitatea de zi cu zi a unui chirurg plastician sunt frecvente situatiile in care pacientele cauta solutii pentru a nu mai arata tot timpul obosite. Atunci cand schimbarile in stilul de viata si rutina somnului sunt bine puse la punct si deci, nu sunt cauza aspectului obosit al fetei, cu certitudine rezolvarea trebuie sa vina din alta parte.

Si nu sunt putine acele paciente care vin zilnic in cabinet cu aceeasi problema: Ajutor, fata mea arata tot timpul obosita, ce pot sa fac? 

Aspectul obosit al fetei poate fi provocat de diferite cauze. Dar de departe, principalele sunt reprezentate de pungile si cearcanele de sub ochi care te fac sa arati mereu obosita, indiferent cat de mult dormi sau de cremele si produsele cosmetice pe care le folosesti. Totodata, aici se adauga si pielea lasata din jurul ochilor, care atat cauze genetice, dar bineinteles si cauze naturale, cum este inaintarea in varsta, si care contribuie la aspectul imbatranit si obosit al fetei. 

Pentru astfel de paciente exista doua abordari, dar pentru a o alege pe cea potrivita primul pas este o evaluare amanuntita a tuturor aspectelor pe care o realizeaza chirurgul plastician. 

Tratamentul nechirurgical pentru pungile de sub ochi si cearcanele de culoare inchisa din jurul ochilor prespune folosire fillerelor injectabile care vor netezi conturul ochilor si vor sterge cearcanele. Ceea ce trebuie sa stie toate pacientele este ca nu oricine poate fi un bun candidat pentru acest tratament, tocmai de aceea este nevoie o evaluare amanuntita inainte. 

Tratamentul chirurgical pentru pungile de sub ochi si cearcane este blefaroplastia. Aceasta procedura complexa presupune atat indepartarea buzunarelor de grasime cat si a pielii lasate, zona ramanand neteda si fina.