De multe ori in viata, oamenii au tendinta de a-si pune singuri bariere. Fara sa aiba un motiv anume, fara sa le fi cerut cineva, unii dau inapoi in a-si indeplini visul de o viata sau de a-si aduce acea doza de bine de care fiecare avem nevoie.

Iar daca acest lucru inseamna ca la 60+ de ani sa te muti intr-un alt oras si sa iei viata de la zero, sa iti gasesti un hobby nou, sa inveti o limba straina, sau sa iti faci o operatie estetica, schimbari de multe ori atat de necesare pentru propria stare de bine, de ce ar trebui sa spui nu sau sa pui vreun moment la indoiala o asemenea decizie.

Sunt paciente care la 65 de ani pasesc increzatoare in cabinet in cautarea de solutii potrivite pentru problemele lor de ordin estetic. Abdominoplastia este una dintre cele mai cautate interventii, chiar si atunci cand ai trecut de prima tinerete. Sau poate, mai ales atunci.

Dupa una, doua, poate chiar trei sarcini, dupa ce procesul natural de imbatranire incepe sa se manifeste din plin, dar tu ai dorita de a arata si a te simti bine in pielea ta, vrei un abdomen plat si mai ales iti doresti sa iti vina cat mai bine hainele preferate, abdominoplastia poate fi cea mai buna solutie.

Cum se deruleaza totul?

Primul pas este consultatia. Pacientei i se evalueaza starea de sanatate, se discuta despre procedura, optiuni, potentialele riscuri si complicatii.

Este o pacienta de 60-65 de ani prea in varsta pentru abdominoplastie? Nu. Niciun pacient care are o stare de sanatate buna nu este prea batran pentru a arata si a se simti bine in pielea sa.

Atat timp cat nu exista probleme de sanatate, precum tensiune arteriala, diabet sau boli de inima care pot impiedica o procedura estetica, nu exista niciun motiv sa nu faci tot ce poti pentru a arata si a te simti bine.

In concluzie, atat timp cat nu cazi in capcana “prea batrana” pentru a face o schimbare majora, ai toate sansele de a-ti indeplini chiar si cele mai indraznete obiective personale.