Tratament hiperhidroza

Tratament hiperhidroza

Există numeroase persoane care se confruntă cu neplăcerile generate de transpiraţia abundentă. Din fericire, în majoritatea cazurilor, problema se poate rezolva simplu şi eficient, printr-o igienă corporală riguroasă şi cu ajutorul unui deodorant. În alte situaţii însă, poate fi nevoie de un tratament medical sau chirurgical.

Hiperhidroza localizată afectează zona axilelor, a palmelor, a tălpilor şi a feţei. De obicei, apare în perioada pubertăţii şi dispare treptat spre maturitate.

În cazul hiperhidrozei generalizate, cauza este, de regula, de natură endocrină: obezitate, tulburări nervoase sau menopauză. Un tratament relativ nou al transpiraţiei abundente are la bază botoxul.

Tratamentul constă în injectarea substanţei respective în zona care transpiră abundent: axilă, palme, tălpi, sau chiar faţă. Botoxul este adesea folosit în tratamentul ridurilor şi mai puţin cunoscută este abilitatea acestuia de a trata transpiraţia, în orice formă a ei.

Alege schimbarea la care visezi!

Poți să scapi de complexele care te-au urmărit o viaţă întreagă, printr-o singură intervenție chirugicală!

Informează-te înainte să iei o decizie! Contactează-ne prin:

Tratament hiperhidroza

Pentru a apela la o astfel de soluţie şi pentru a remedia excesul de transpiraţie, trebuie identificate zonele cu probleme şi cauza afecţiuni.

Injectarea are ca efect blocarea transmiterii impulsului nervos către glandele sudoripare responsabile de secretarea transpiraţiei care sunt scoase din funcţiune şi, pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni se opreşte transpiraţia excesivă în zona injectată.

În prezent, toxina botulinică este recomandată în stoparea transpiraţiei pentru că reprezintă tratamentul cel mai eficient, lipsit de efecte secundare.