Cum previi cresterea in greutate dupa operatiile de remodelare corporala

Prin Total Body Lifting si prin oricare alta procedura estetica de remodelare corporala pacientii scapa de grasimea depusa in anumite zone ale corpului si de excesul de piele care a rezultat in urma cresterii in greutate.
Cand pacientul nu urmeaza un stil de viata sanatos dupa operatie, exsista riscul de a se ingrasa la loc. Astfel, pielea se intinde din nou, iar rezultatele procedurilor post-bariatrice sunt compromise.

De cele mai multe ori, acest lucru se intampla din cauza unei diete nepotrivite si a exercitiilor. Pacientii care trec prin proceduri de vibrolipoaspiratie si abdominoplastie vor trebui sa aiba grija in mod special sa nu ia in greutate, pentru ca acest lucru va contracara efectele operatiilor.

Din fericire, sunt mai multe moduri prin care poate fi prevenita ingrasarea dupa operatiile chirurigicale de remodelare corporala.

Cauzele care duc la acumularea de kilograme

Sunt doua cauze majore care duc la acumularea la loc a kilogramelor dupa interventiile post-bariatrice.

Una o reprezinta stilul de viata nesanatos, iar a doua este legata de umflarea si acumularea fluidelor care rezulta in urma interventiei chirurgicale. Ambele cauze pot fi  tratate, dar abordate diferit.

In prima saptamana dupa operatie, chiar si pacientii care au un stil de viata sanatos se vor confrunta cu umflaturi ca o parte normala a procesului de vindecare. Acestea se vor retrage in primele 4-6 saptamani in perioada de recuperare. In plus, in zonele tratate se poate acumula fluid. Aceasta acumulare de fluide va adauga kilograme in plus, care eventual vor fi eliminate treptat din corp.

Acumularea de kilograme din cauza unui stil de viata nesanatos este insa o problema. Chiar si un pacient care are in mod normal un stil de viata activ, face sport si asa mai departe, se poate ingrasa daca sta cateva saptamani fara sa isi urmeze rutina de exercitii, atunci cand se afla in perioada de recuperare.

In timpul perioadei de recuperare, pacientilor li se recomanda sa urmeze o dieta sanatoasa, cu atat mai mult cu cat nu vor avea voie sa faca sport sau miscare de orice fel, pentru un timp. Dupa cele 6 saptamani de la operatie, pacientii trebuie sa continuie sa aiba o dieta sanatoasa si sa faca sport.

Dieta

Dieta dupa operatia de remodelare corporala trebuie sa ajute atat in procesul de recuperare, dar sa previna si acumularea de kilograme. Se va evita mancarea de tip fast food tocmai pentru ca aceasta ingreuneaza metabolismul si duce la acumularea de kilograme. Fructele si legumele bogate in nutrienti trebuie sa fie baza oricarei diete sanatoase.

Sport

In primele saptamani dupa interventie, se evita efortul si exercitiile solicitante. Mentinerea rezultatelor este insa dificila, daca pacientul isi petrece tot timpul in pat, fara sa faca miscare. In perioada de recuperare, exercitiile cardio usoare sunt recomandate pentru pacienti. Odata ce recuperarea s-a produs, si doar dupa evaluarea medicului, pacientul poate incepe sa isi reia rutina de exercitii care ajuta inclusiv la revigorarea metabolismului. Sportul este esential atunci cand vrei sa iti mentii greutatea sau sa slabesti. Exercitiile fizice trebuie intotdeauna combinate cu o dieta sanatoasa pentru a evita cresterea in greutate.