Asimetria sanilor este o problema destul de des intalnita in randul femeilor. Este perfect normal ca un san sa fie ceva mai mare sau mai mic sau sa aiba o pozitie diferita comparativ cu celalalt.

Cele mai multe astfel de asimetrii mamare nu se observa, nici macar atunci cand porti un costum de baie.

Insa, in cazul femeilor care prezinta o diferenta mai mare de marime sau forma, aceasta problema poate provoca nesiguranta sau lipsa increderii in propria frumusete, mai ales in costum de baie, lenjerie sau in tinute sumare. Din fericire insa exista solutii eficiente atunci cand asimetria sanilor afecteaza increderea.

Cauzele asimetriei sanilor

Sanii sunt alcatuiti din grasime, glande, nervi, vine, artere, iar sub sani se afla muschii pectorali. Orice diferenta in tesutul adipos, dezvoltarea musculara sau la testutul glandular poate afecta simetria. In plus, schimbarile hormonale din perioada sarcinii, hipertrofia din perioada pubertatii, cresterea in greutate sau slabirea si chiar varsta sunt factori care pot determina asimetria sanilor.

Proceduri estetice pentru asimetria sanilor

Daca asimetria sanilor este o problema, atunci recomand procedurile cosmetice care se adreseaza acestei probleme, oferind o solutie persoanalizata fiecarei paciente, pentru a-si recastiga increderea in ea si pentru mai mult confort.

Augmentarea mamara

Atunci cand exista o diferenta semnificativa intre marimea sanilor sau pacienta isi doreste mai mult volum ori sani mai mari, augmentarea mamara este procedura care ajuta la atingerea acestor obiective. Pe de o parte se poate adauga implant intr-un singur san pentru a fi identic cu celalalt sau se pot implata proteze in ambii sani, de marimi diferite, pentru a corecta simetria.

Reductia mamara

Pentru asimetrii mai mici, sau atunci cand pentru pacienta este o solutia buna sa pastreze marimea sanului mai mic, reductia mamara este cea mai potrivita procedura. Prin interventia de reductie mamara se indeparteaza tesut si se remodeleaza sanului astfel incat sa fie cat mai asemanator cu celalalt.

Lifting mamar

Atunci cand unul dintre sani si-a pierdut mai mult elasticitatea si este mai lasat decat celalalt, un lifting mamar poate fi cea mai buna optiune pentru a corecta asimetria. De asemenea, liftingul mamar se poate realiza impreuna cu reductia mamara pentru ca volumul poate face ca sanul sa fie si mai lasat. Astfel, se elimina pielea in exces si se intareste tesutul pentru a imbunatati aspectul si fermitatea sanilor.

Programeaza o consultatie chiar astazi

Daca doresti sa vorbim mai multe despre augmentarea mamara sau alte proceduri care corecteaza asimetria sanilor, programeaza o consultatie chiar astazi. In cadrul consultatie vom discuta despre toate problemele care te preocupa, rezultatelele pe care doresti sa le atingi, vom analiza istoricul tau medical si te voi ajuta sa alegi cea mai buna varianta pentru tine, astfel incat sa ajungi la rezultatele dorite.