Sunt pacienti care aleg abdominoplastia din considerente estetice, insa interventia de remodelarea regiunii abdominale are chiar si numeroase beneficii medicale.

Printre motivele care le determina pe multe femei sa aleaga abdominoplastia, cele mai frecvente sunt:

Incontinenta urinara: stresul incontinentei urinare apare de obicei atunci cand muschii se slabesc si creste presiunea pe vezica urinara. Acest lucru inseamna ca o persoana nu mai poate controla urinarea in anumire situatii cum ar fi miscarile bruste, cand stranuta, cand rade sau sare. Cel mai des incontinenta apare odata cu inaintarea in varsta sau in cazul femeilor care au optat pentru nastere naturala. Insa incontinenta urinara poate aparea si in alta situatii. In cele mai multe cazuri, eliminarea excesului de piele si grasime si intarirea muschilor abdominali poate ajuta la o buna continenta, ulterior interventiei.

Hernia: hernia apare atunci când un punct slab din peretele muscular permite intestinului să treacă prin el. Atunci când mușchii abdominali au suferit o întindere sau o slăbire imensă, ceea ce se întâmplă adesea în timpul sarcinii și al nașterii, precum și in cazul celor care au fluctuații semnificative de greutate, poate aparea cu ușurință o hernie. In timpul abdominoplastiei se vor apropia si muschii abdominali care devin astfel mai fermi.

Durerea de spare: se stie faptul ca muschii abdominali slabiti duc la adoptarea unei posturi gresite, provoaca aparitia durerilor si alte probleme. Cand corpul este slabit si nu mai poate sustine abdomenul si alte parti, persoana in cauza incepe sa adopte o postura gresita, ceea ce va conduce la dureri. Intarirea portiunii abdominale si eliminarea excesului de piele in timpul abdominoplastie, vor reda pacientului mobilitatea, vor ajuta la corectarea posturii si ala ameliorarea durerilor.