Primavara este deja la inceput, iar vestile despre sezonul cald de anul aceasta sunt imbucuratoare. Dupa doi ani incerti, vara 2022 pare sa vina cu multa relaxare, distractie si vacanta. Acest lucru se poate constata deja si din alegerile multor pacienti care cauta tratamente si proceduri care sa le redea forma fizica si vibeul bun pentru vara.

Una dintre cele mai solicitate proceduri in ultima perioada este abddominoplastia, o interventie care oricum se bucura de popularitate in randul celor care voiau sa scape de excesul de piele, si pana acum. Dar parca acum, cu atat mai mult.
Si una dintre cele mai frecvente intrebari este: voi avea timp sa ma recuperez pana la vara, daca fac acum o operatie de abdominoplastie?

Raspunsul este da. Sigur, cu cat te pregatesti mai din timp pentru sezonul cald si cu cat ai grija de silueta pentru plaja cu mai multe luni inainte de sosirea verii, cu atat este mai bine. Dar anul acesta cu totii ne adaptam din mers. Tocmai pentru ca abia in urma cu cateva zile au fost comunicata ridicarea totala a restrictiilor si oamenii au putut sa inceapa sa isi faca planuri mai concrete pentru vara.

Rezultatele abdominoplastiei se vad imediat?

Abdominoplastia elimina pielea nedorita si grasimea rezistenta.

Cu toate ca pacientul poate vedea imbunatatiri imediat dupa procedura, pentru ca muschii vor fi plati si pielea in exces si grasimea vor disparea, vor exista umflaturile si vanataile care vor face ca rezultatele sa nu fie atat de vizibile.

Cu cat timp inainte de vara este recomandata abdominoplastia?

Cu toate ca umflaturile si vanataile vor disparea in doar cateva saptamani (in jur de 6) este posibil ca rezultatelele finale sa apara abia dupa 6 luni sau chiar mai mult. Dar fiecare pacient este diferit si tocmai de aceea si perioada de recuperare difera de la o persoana la alta.

Asadar, cu toate ca ne apropiem vertiginos de vara, ai suficient timp sa te refaci pana cand incepe cu adevarat sezonul estival. Iar daca iti doresti sa faci o operatie de abdominoplastie primavara aceasta, te incurajez sa nu mai amani nicio zi si sa programezi o consultatie chiar acum.