Menopauza este o etapa fireasca din viata, dar care aduce schimbari funadamentale pentru fiecare femeie. Menopauza isi pune amprenta asupra tuturor aspectelor din viata, de la cariera, la viata de familie, starea emotionala si viata intima. Acest lucru se intampla din cauza ca menopauza inseamna schimbari hormonale care au impact asupra corpului, incepand cu piele, par si inclusiv sani. Si despre modificarile care apar la nivelul sanilor in perioada menstruatiei vom vorbi in cele ce urmeaza. 

 Este firesc ca odata cu inaintarea in varsta sanii sa isi schimbe forma si volumul si sa isi piarda fermitatea. Transformarile incep sa se vada inca din perioada de tranzitie spre monopauza, o perioada care poate dura si pana la 7 ani. Atunci nivelurile de estrogen, testosteron si progesteron din corp incep sa fluctueze, iar acest lucru se va vedea imediat la exterior. 

Ce se intampla cu forma si marimea sanilor la menopauza? 

In primul rand, durerile de sani sunt un simptom specific menopauzei.  

La menopauza, tesutul mamar structural, de sustinere, involueaza, adica se miscoreaza si dispare, iar grasimea se deplaseaza in sani. Pentru multe femei ajunse la varsta menopauzei, acest lucru inseamna sani lasati, moi, care si-au pierdut volumul. 

Pentru alte femei, poate insemna sani mai mari datorita modului in care se redistribuie grasimea.  

Menopauza este de departe o perioada marcata de schimbari, in timpul careia sanii, fata, silueta incep sa arate cu totul diferit, iar acest lucru se intampla simultan cu alte fluctuatii psihologice si emotionale, din viata oricarei femei care ajunge in aceasta etapa. 

Experienta in domeniul chirurgiei estetice mi-a demonstrat ca fiecare pacient reactioneaza diferit si fiecare corp este diferit.

Daca schimbarea formei si volumului sanilor reprezinta o preocupare pentru tine, atunci nu mai ezita. Consecintele de ordin estetic ale menopauzei pot fi inlaturate prin proceduri chirugicale menite sa ajute fiecare pacienta sa depaseasca cu bine aceasta etapa plina de schimbari si sa isi recapete echilibrul emotional si starea de bine.