Una dintre cele mai frecvente intrebari primite de la pacienti este Cand se aplatizeaza abdomenul dupa operatia de abdominoplastie?

Abdominoplastie este o interventie complexa, iar pentru recuperarea completa pacientii sunt sfatuiti sa aiba rabdare. Rezultatul nu apare imediat dupa ce se efectueaza interventia.

Unii chair incep sa se ingrijoreze la cateva zile dupa operatie atunci cand vad ca abdomenul lor nu este plat, asa cum si l-au imaginat. Din contra, in multe cazuri, este posibil sa arate chiar mai proeminent decat era iniante de operatie.

Este important ca pacientii sa inteleaga ca trebuie sa aiba rabdare, cu toate ca este frustrant ca tot ceea ce poti sa faci este sa stai si sa astepti.

In cat timp se aplatizeaza abdomenul?

Perioada de timp pana cand abdomenul va fi plat difera de la individ la individ. La 3-4 luni dupa interventie, pacientii nu ar mai trebui sa aiba umflaturi vizibile.

Cu toate acestea, poate dura chiar si un an de zile pana cand recuperarea este totala. Umflaturile sunt de altfel si principala cauza pentru care rezultatele interventiei nu se vad atat de rapid.

Imediat ce acestea dispar, abdomenul incepe sa se contureze si sa apara noua forma. In plus, excesul de piele muschii si grasimea sunt probleme care se rezolva in timpul procedurii.

Tocmai de aceea este nevoie de timp pentru a se vindeca complet. In general, dupa 3-6 luni incep sa apara rezultatele cu toate ca in cele mai multe cazuri este nevoie chiar si de un an pentru a vedea forma finala a noului abdomen, dupa abdominoplastie.