Sânii lăsăți, care și-au pierdut forma naturală și fermitatea devin deseori un complex, dar şi un motiv de disconfort, și multe femei ajung să nu se mai recunoască privindu-se în oglindă.
Îmbunătățirea aspectului sânilor, prin redarea volumului şi ridicarea acestora cu ajutorul implanturilor cu silicon rămâne în continuarea soluţia ideală la care apelează tot mai multe femei care doresc să își regăsească sezualitatea, să se bucure de un aspect general vizibil îmbunătățit al corpului și sa se simtă confortabil în propria piele.
Un alt avantaj al intervenției de lifting cu augmentare mamară este acela că sânului nu îşi va pierde aspectul natural, în urma intervenției.
Operaţia de ridicare a sânilor cu implant se desfăşoară în 2 etape: iniţial se poziţionează areola (ridicare), se introduc în sâni implantele de silicon (umplere), iar la final se îndepărtează surplusul de piele.
Sarcinile numeroase, alăptarea şi fluctuaţiile în greutate se află printre principalele cauze ale modificării formei şi mărimii sânului. Mai mult, pe masură ce vârsta îşi spune cuvântul, ţesutul sânului îmbătrâneşte, se întinde şi se subţiază, pierzându-şi treptat din aspectul iniţial. În aceste situaţii, operaţia de ridicare a sânilor cu implant de silicon este calea optimă pentru a obţine sânii ridicaţi şi mărimea dorită.
Operaţia de ridicare include totdeauna o anumită micşorare a sânilor, datorată pielii în exces care se îndepărtează în timpul operaţiei. Cu cât se ridică sânii mai mult, cu atât se pot micşora.
Majoritatea femeilor consideră că cicatricile sunt un compromis mai mult decât acceptabil pentru nişte sâni frumoşi şi mai tineri. Dacă pacienta rămâne din nou însărcinată după operaţie, există riscul ca sânii să se lase din nou, un nou lifting fiind posibil în acest caz.
Un pacient pregatit este un pacient informat.
In mod normal, durata unei intervenții chirurgicale de lifting cu augmentare mamara este de aproximativ 2 ore.
Operaţia necesită anestezie generală.
În primele ore după trezire, unele paciente pot manifesta următoarele efecte secundare: răguşeală, dureri de cap, ameţeală, greaţă, dureri musculare, oboseală. Aceste efecte se diminuează pe măsură ce anestezicele sunt eliminate din corp.
Recuperarea este progresivă: în primele 2 săptămâni postoperator poate fi resimţit un disconfort ameliorat medicamentos. Edemul şi echimozele se retrag în 10 – 14 zile, moment în care se îndepărtează şi firele. Pacientele sunt sfătuite să nu doarmă pe burtă şi să evite băile în cadă în primele 3-4 zile de la intervenţie.
Reluarea activităţilor zilnice uşoare se poate face după 7 zile. Fumatul trebuie evitat în primele săptămâni după operaţie, întrucât interferează cu oxigenarea sângelui şi, ca urmare, şi cu vindecarea normală. Pacienta trebuie să poarte o bustieră specială timp de minim o lună, zi şi noapte, iar purtarea sutientului cu sârmă trebuie amânată cel puţin 3 luni.
Cicatricile vor fi vizibile, roșii şi mai tari în primele 2-3 luni, după care vor păli progresiv, devenind albe şi moi. Îmbunătățirea aspectului cicatricilor se poate face cu diverse creme, folii de silicon, dar şi prin evitarea expunerii lor la soare în primele 9 luni după operaţie.